Mειώνεται το μερίδιο αγοράς της Volkswagen στην Ευρώπη - Άνοδος της Fiat

Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της Volkswagen έχει επηρεάσει αρνητικά το εγχώριο μερίδιο αγοράς της γερμανικής εταιρείας για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αφού οι παραδόσεις νέων οχημάτων μειώθηκαν στη Γερμανία αλλά και στις ΗΠΑ.

Οι εγγραφές νέων VW μειώθηκαν κατά 4% σε λιγότερα από 128.350 οχήματα τον Ιανουάριο, σε σχέση με την γενική αύξηση των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως σε 1,09 εκατ. οχήματα. Το Volkswagen

group, συμπεριλαμβανόμενων και της Audi και Porsche, αλλά και Skoda και Seat, αποτέλεσε το 24,3% των πωλήσεων ευρωπαϊκών αυτοκινήτων σε σχέση με 25,6% τον προηγούμενο χρόνο.

Η γερμανική εταιρεία η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη, προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που προκλήθηκε από την παραδοχή του σκανδάλου ρύπων. Οι αντίπαλοί τους, συμπεριλαμβανόμενης της Fiat Chrysler Automobiles, της GM και της Ford, έχουν κερδίσει πολύ έδαφος.

Παρόλη την υποχώρηση της εταιρείας όσον αφορά το μερίδιο της αγοράς στη Γερμανία, η VW κατάφερε και αύξησε το μερίδιο της αγοράς της στην Ευρώπη.

Ο Ιανουάριος ήταν και ο 29ος συνεχόμενος μήνας ανάπτυξης στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις των αυτοκινήτων, μετά από το χαμηλό ρεκόρ της αγοράς το 2013.

Οι πωλήσεις της Fiat αυξήθηκαν κατά 15% τον προηγούμενο μήνα, της Opel κατά 12% και της Ford κατά 11%. Οι πωλήσεις της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 1% λόγω των αυξημένων πωλήσεων Audi και Skoda κατά 14% και 6% αντίστοιχα.

Οι αντίπαλες εταιρείες, πάντως, είναι φανερό πως στοχοποιούν το μερίδιο της VW. Oι πωλητές Fiat στη Γερμανία έχουν συμφέρουσες προσφορές όπως επιδοτήσεις με μέσο όρο 14,4%, κάτι που κάνει τα οχήματα της εταιρείας τα πιο ευκολοπώλητα στη χώρα.

Ως απάντηση, η VW πρόκειται να επενδύσει περίπου 4 δισ. ευρώ στην Κίνα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την πτωτική ευρωπαϊκή της πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα