Maersk: Πτώση 43% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

Ετήσια πτώση 43% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Moeller-Maersk, καθώς η συνέχιση των χαμηλών ναύλων και οι τιμές στο πετρέλαιο που παραμένουν χαμηλές, συνέχισαν να πλήττουν τις δραστηριότητες του ομίλου.

Ο δανέζικος κολοσσός στην ναυτιλία και το πετρέλαιο κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 429 εκατ. δολαρίων από 755 εκατ. πέρυσι. Αντιθέτως, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg,

ανέμεναν 501 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 9% στα 9,18 δισ. δολάρια.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά οφείλεται στις χαμηλές τιμές. Γενικά έχουμε ισχυρές επιδόσεις στα κόστη και στον όγκο των δραστηριοτήτων μας», αναφέρει ο CEO, Soren Skou, σε ανακοίνωσή του.

Εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, τα υφιστάμενα κέρδη επίσης υποχώρησαν σε 426 εκατ. από 662 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2015, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τα υφιστάμενα κέρδη της για το 2016 θα είναι κάτω του 1 δισ. ευρώ. Προηγουμένως, είχε ανακοινώσει ότι τα ετήσια αποτελέσματα θα ήταν σημαντικά κάτω από τα 3,1 δισ. ευρώ του 2015.

Λίγο νωρίτερα, η μετοχή υποχωρούσε κατά 7,4% στις 9.370 κορώνες, μειώνοντας την άνοδο της μετοχής από τις αρχές του χρόνου στο 4,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα