Απώλειες πάνω από 1% στην Ασία μετά τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Τραμπ

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 1%, μετά το «άλμα» του δείκτη φόβου στη Wall Street μετά τη δημοσκόπηση που έδειξε προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

«Οι αγορές ανησυχούν μετά τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται έναντι της Κλίντον για πρώτη φορά, δεδομένης της αμφιλεγόμενης

πολιτικής που έχει εξαγγείλει ότι θα ακολουθήσει στις εμπορικές συμφωνίες και την μετανάστευση» σχολιάζει ο Chang Wei Liang, αναλυτής FX στην Mizuho Bank.

Τα «βλέμματα» στρέφονται σήμερα στη συνεδρίαση της Fed η οποία αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

«Ακόμα κι αν η Fed σηματοδοτήσει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, οι αγορές θεωρούν ότι αυτό θα είναι μάλλον απίθανο να γίνει γιατί μια ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ θα φέρει νέα αβεβαιότητα και μεταβλητότητα στις αγορές. Η εκτίμηση αυτή ήταν ένα σενάριο που "έπαιξαν" οι επενδυτές χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα το δολάριο να υποχωρήσει σημαντικά και ο χρυσός να καταγράψει ράλι» σχολιάζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση κινείται στα 1.291,48 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε στις 97,655 μονάδες.

Το μεξικανικό πέσο διεύρυνε την πτώση έναντι του δολαρίου, στα 19,291 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το κορεάτικο γουόν αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου, στα 1.147,45, σε χαμηλό 3,5 μηνών.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές της Σιγκαπούρης κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, ύστερα από την προειδοποίηση της Moody's, ότι η κερδοφορία τους μπορεί να δεχτεί νέες πιέσεις.

Η OCBC υποχώρησε κατά 0,47%, η United Overseas Bank κατά 1,07% και η DBS κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1%.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά. Η αυστραλιανή Santos υποχώρησε κατά 4,27%, η Oil Search κατέγραψε πτώση 1,35% και η Woodside Petroleum κινήθηκε πτωτικά κατά 1%. Η ιαπωνική Inpex κατέγραψε πτώση 1,63%, ενώ η νοτιοκορεάτικη S-Oil ενισχύθηκε κατά 1,23%.

Η κινεζική Shanghai Pechem υποχώρησε κατά 1,2% και η Petrochina υποχώρησε κατά 0,82%.

Στην αγορά πετρελαίου, τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 0,77% στα 46,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει κατά 0,6% στα 47,85 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα