Lufthansa: Πτώση 9,8% στα κέρδη γ' τριμήνου

Μείωση κερδών κατά 9,8% ανακοίνωσε η γερμανική Lufthansa, ενώ επιβεβαίωσε ότι αναμένει ελαφρώς χαμηλότερα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων έναντι εκείνων της χρήσης 2017.

Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας διαμορφώθηκαν στα 1,07 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 1,18 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 1,5% στα 9,96 δισ. ευρώ.

Τα τριμηνιαία EBIT υποχώρησαν κατά 11% στο 1,35 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, σχολιάζοντας

τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η εταιρεία δήλωσε ότι η πτώση των προσαρμοσμένων προ φόρων και τόκων κερδών, επιβαρύνθηκε κυρίως από το κόστος ενοποίησης της Eurowings, αν και επλήγη επίσης και από άλλα κόστη.

«Αναμένουμε να δούμε αύξηση στα ετήσια κόστη μας πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2018 λόγω των αυξημένων κοστών για καύσιμα και των έκτακτων δαπανών από καθυστερήσεις και ακυρώσεις», ανέφερε ο CEO, Carsten Spohr.

Για το 2019 η Lufthansa αναμένει ότι οι αεροπορικές της εταιρείες θα αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά 8%, σημαντικά χαμηλότερα από την αύξηση που κατέγραψαν το 2018, λόγω της ώθησης που υπήρξε από την κατάρρευση της Air Berlin..

Keywords
Τυχαία Θέματα