Συγκρατημένες κινήσεις στην Ευρώπη λόγω εμπορικών εντάσεων

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά κέρδη.

Ωστόσο, οι φόβοι για μια ραγδαία κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας περιορίζουν τα όποια κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,60 στις 354,47 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,04%, o γερμανικός DAX υποχωρεί 0,57%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,47%,

o ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,84%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,21%.

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι πετρελαϊκές μετοχές παίρνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της BP σημείωσε νωρίτερα άνοδο 3,6% μετά την ανακοίνωση ότι υπερδιπλασίασε τα κέρδη γ' τριμήνου.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των κλάδων ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, εξαιτίας αποτελεσμάτων. Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa υποχώρησε ως και 6% μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η ελβετική Geberit έκανε βουτιά πάνω από 8% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων.

Η BNP Paribas σημείωνε νωρίτερα πτώση 3%, καθώς ανακοίνωσε έσοδα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Οι επενδυτές, πέραν των αποτελεσμάτων, εστιάζουν και στις εμπορικές εξελίξεις μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν δασμούς για τις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αν δεν τα βρουν ο Αμερικανός και ο Κινέζος πρόεδρος.

Παλιότερα, ο Λευκός Οίκος είχε αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως είναι η πρώτη φορά που αναφέρθηκε χρονοδιάγραμμα.

Στις πολιτικές εξελίξεις, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γερμανία μετά τις ανακοινώσεις Μέρκελ ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα ως ηγέτης του CDU.

Keywords
Τυχαία Θέματα