Lego: Μπόνους και άδεια σε πάνω από 20.000 εργαζόμενους – Αύξηση 46% στον κύκλο εργασιών

Επιπλέον τρεις ημέρες διακοπών και έκτακτο μπόνους στους τουλάχιστον 20.000 εργαζομένους της, έπειτα από μια εξαιρετικά καλή χρονιά για τα διάσημα πλαστικά τουβλάκια της, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει η Lego.

«Η ιδιοκτήτρια εταιρεία θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους, δίνοντάς τους τρεις επιπλέον ημέρες άδειας

στο τέλος του 2021», αναφέρει ο όμιλος από τη Δανία σε ανακοίνωσή του.

Η υπ΄αριθμόν ένα παιχνιδοβιομηχανία παγκοσμίως είδε επιτάχυνση της ανάπτυξής της λόγω της πανδημίας και του χρόνου που παρέμεινε ο κόσμος στο σπίτι, αλλά και λόγω της ταχείας ανάπτυξής της στην Κίνα.

Ο οικογενειακός όμιλος, μη εισηγμένος στο χρηματιστήριο, κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθαρό κέρδος άνω των 6,3 δισ. κορωνών (847 εκατ. ευρώ). Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 46%, στα 23 δισ. κορώνες.

«Το 2021 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο Lego και οι συνεργάτες μας εργάστηκαν απίστευτα σκληρά», ανακοίνωσε η επιχείρηση, η οποία τον Απρίλιο 2022 σκοπεύει να καταβάλει ένα πρόσθετο μπόνους, που δεν προσδιορίζει ποσοτικά, σε όλους τους εργαζόμενους.

Η Lego ιδρύθηκε το 1932 από τον Κιρκ Κρίστιανσεν, η οικογένεια του οποίου συνεχίζει να έχει υπό τον έλεγχό της τον όμιλο που απασχολεί σχεδόν 20.400 εργαζόμενους σε περισσότερες από 40 χώρες. Η ονομασία του ομίλου είναι ένας συνδυασμός της δανέζικης έκφρασης ‘Leg godt’ (παίξε καλά).

Διαβάστε ακόμη

Αντώνης και Φίλιππος Λαιμός: Το νεότευκτο «Μιαούλης 21» ύψωσε τη γαλανόλευκη

Twitter: Παραιτείται ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ

Κορωνοϊός – Προσοχή: Αυτή είναι η νέα διαταραχή που προκαλεί η πανδημία

Keywords
Τυχαία Θέματα