LafargeHolcim: Προβλήματα για τον γίγαντα της τσιμεντοβιομηχανίας

Ένα χρόνο μετά από την ένωση των Γαλλοελβετικών γιγάντων της τσιμεντοβιομηχανίας, η LafargeHolcim φαίνεται πως στρεσάρει τους επενδυτές της εν μέσω μίας πτωτικής μετοχικής πορείας, παραιτήσεων στελεχών και μετριασμένων εσόδων.

Η εταιρεία έχει χάσει το 40% της αξίας κεφαλαιοποίησής της από τον Ιούλιο, πολύ χειρότερη πορεία από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της περιοχής, HeidelbergCement. Όλα αυτά τη στιγμή που ο CEO

της εταιρείας Eric Olsen προσπαθεί να "παντρέψει" τις τακτικές και τις εργασιακές συνήθειες δύο πολύ διαφορετικών ομάδων, επιδιώκοντας την εκμαίευση συνεργιών που από ό,τι φαίνεται δεν λαμβάνουν χώρα.

Lafarge και Holcim συγχωνεύτηκαν με σκοπό την ετήσια εξοικονόμηση κόστους ύψους 1 δισ. δολαρίων, κάτι που θα τους έδινε το πάνω χέρι έναντι των ανταγωνιστών. Παρόλα αυτά, η συμφωνία οδήγησε σε προβλήματα από την αρχή, αφού οι επενδυτές της Holcim δεν συμφώνησαν σε ορισμένα καίρια ζητήματα της συγχώνευσης και ζητούσαν συγκεκριμένες στελεχώσεις. Μετά από την επιβράδυνση στις οικονομίες της Κίνας και της Βραζιλίας, η κατάσταση χειροτέρευσε.

Η προαναφερθείσα στελέχωση η οποία συντίθεται από 14 μέλη του Δ.Σ., επτά από την Holcim και επτά από την Lafarge δεν βοηθά στην συνεργία, σύμφωνα με τους αναλυτές. Επίσης, ο Olsen προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί μετά από τη σωρεία αποχωρήσεων στελεχών ανωτάτου επιπέδου, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην διαχείριση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα