Η Nespresso χάνει έδαφος στη μάχη της «κάψουλας του καφέ»

Η Nestle Α.Ε. άρχισε να πωλεί τις γνωστές κάψουλες Nespresso και σε σημεία πώλησης έξω από τα δικά της καταστήματα λιανικής, καθώς επιδιώκει να "απογειώσει" την ανάπτυξη του συστήματός της παρασκευής καφέ, εν μέσω της μάχης που δίνει με φθηνότερους μιμητές της.

Οι αλυσίδες Saturn, MediaMarkt και Galeria Kaufhof της Γερμανίας εγκαθιστούν τερματικά "N-Point" στα καταστήματά τους, όπου οι αγοραστές μπορούν να

αγοράσουν τις μικρές κάψουλες που φτιάχνουν καφέ όταν τοποθετούνται σε μηχανές Nespresso. Ενώ η Nestle διατηρεί τον έλεγχο της τιμολόγησης, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει κάνει τις κάψουλες διαθέσιμες μέσω τρίτων εμπόρων λιανικής, όπως η ίδια η εταιρεία ενημέρωσε σε μια απάντηση που έδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Ένα τέτοιο έργο πρέπει να ιδωθεί με θετική ματιά, ως τρόπος για την Nespresso να βρει νέους καταναλωτές", δήλωσε ο Ζαν Φιλίπ Μπερτσί, αναλυτής της Bank Vontobel AG, ο οποίος εκτιμά ότι οι πωλήσεις του καφέ και των μηχανημάτων έφτασαν τα 5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα το 2016 (5,2 δισ. δολάρια). "Η εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της Nestle: να πωλεί το προϊόν οπωσδήποτε, οποτεδήποτε κι οπουδήποτε".

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Nestle Μαρκ Σνάιντερ, έχει χαράξει μια στρατηγική επενδύσεων σε επιχειρήσεις στον κλάδο του καφέ, του νερού και των τροφίμων για ζώα συντροφιάς, τα οποία αναπτύσσονται ταχύτερα από τη σοκολάτα και τα σνακ. Η Nespresso, η οποία ως τώρα διαθέτει τις κάψουλές της αποκλειστικά μέσω των δικών της μπουτίκ, ηλεκτρονικών καταστημάτων και τηλεφωνικών παραγγελιών, έχει γίνει ένα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα της ελβετικής εταιρείας από τότε που ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες. Ωστόσο, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που προστατεύουν το σύστημα έχουν λήξει και ανταγωνιστές που παράγουν φθηνότερες κάψουλες που ταιριάζουν με τα ίδια μηχανήματα έχουν κερδίσει μερίδια στην αγορά που δημιούργησε η Nestle.

Keywords
Τυχαία Θέματα