Jumbo: Στα 21 ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο η Euroxx

Τιμή – στόχο στα 21 ευρώ δίνει η Euroxx για τη μετοχή της Jumbo, από 18 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας συνολικό περιθώριο ανόδου 31%, λόγω του χαμηλότερου μέσου σταθμισμένου κόστους κεφαλαίου (WACC) στο 7,5% από 8,5% που οφείλεται όπως σημειώνει τη μείωση στα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Παράλληλα, η Euroxx επαναδιατυπώνει τη σύστασή της «overweight» γα τη μετοχή, ενώ αναβαθμίζει

τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή κατά 7%-14%, λόγω της ταχείας ανάπτυξης των δραστηριοτήτων σε βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Διατηρεί αμετάβλητες τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για τα μεικτά περιθώρια κέρδους στο 51,9% κατά μέσο όρο, ενώ αναμένει ότι τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή της Jumbo θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 9-11% σε ορίζοντα τριετίας.

Η Jumbo αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με premium 29-41% σε σχέση με το ιστορικό 10ετές μέσο EV/EBITDA (7.0x) και P/E (10.9x), ωστόσο όπως σημειώνει η Euroxx αυτό ίσως δικαιολογείται από την ισχυρή δυναμική για κέρδη, τον δυνατό ισολογισμό και την τοποθέτηση της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως σημειώνει τέλος, το επιχειρησιακό μοντέλο παραμένει ικανό να παράγει ταμειακές ροές ενώ αναμένεται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα έχει καθαρή ταμειακή θέση 2,5 ευρώ/μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα