Οι τρεις διακριθέντες του 5ου κύκλου του egg

του Κώστα Τσαούση

Οι εταιρείες Mantis Business Innovation, ChainProof.ai και 3H Services είναι κατά σειρά οι 3 διακριθέντες του πρώτου εξαμήνου του 5ου κύκλου του προγράμματος egg – enter.grow.go της Eurobank και του Corallia.

Αυτό που μετρά δεν είναι τα βραβεία – αλλά και τα χρηματικά έπαθλα- αλλά η αξιολόγηση στη βάση

της δουλειάς και η ανάδειξη/προβολή της. Μάλιστα, το ιδιαίτερο στοιχείο με αυτές τις διακρίσεις των εταιρειών έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι 2 από τις 3 διακριθείσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην αναδυόμενη για τα ελληνικά δεδομένα αγορά του fintech.

Στην εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου μιλώντας στα μέλη των ομάδων και των εταιρειών που συμμετέχουν στον 5ο κύκλο επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ζούμε σε πολύ απαιτητικούς καιρούς με μεγάλες προκλήσεις , έντονο ανταγωνισμό, ταχύτατη διεθνοποίηση που εκμηδενίζει τις γεωγραφικές αποστάσεις και μεταβάλει το επιχειρηματικό τοπίο με ραγδαίο ρυθμό. Όλοι εσείς οι νέοι επιχειρηματίες , πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνοδεύουν πάντα ένα νέο ξεκίνημα , διαθέτετε και σημαντικά πλεονεκτήματα. Ιδέες, φαντασία, τόλμη, φρεσκάδα και γνώση. Όταν όλα αυτά παντρεύονται, όταν η μια ιδέα συμπληρώνει μια άλλη, οδηγούν σε αξιοθαύμαστα επιτεύγματα».

Ας πάμε όμως και στους διακριθείσες εταιρείες:

α) Η Mantis Business Innovation είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και ασχολείται με την ανάπτυξη Συστημάτων Αξιολόγησης και Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Με την ανάπτυξη του online tool Mantis Startup Evaluator δίνει την δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και σε ιδιώτες επενδυτές να αξιολογήσουν Επιχειρηματικά Σχέδια και Εγχειρήματα με έγκυρο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό τρόπο, γρήγορα και εύκολα.

β) Το ChainProof.ai είναι μια ολιστική πλατφόρμα που αξιοποιεί αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίες blockchain για την παροχή πιστοποιημένων αποδείξεων. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να ανεβάσει ένα σύνολο ισχυρισμών (κείμενο, εικόνες, ήχος, βίντεο) και στη συνέχεια με αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας να εξάγει μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα αποθηκευτούν στο blockchain, για να σφραγίσει την αναφορά. Στη συνέχεια η αναφορά μπορεί να ανακτηθεί είτε μέσω αναζήτησης με λέξεις κλειδιά, με εικόνες ή με βάση την γεωγραφική θέση και το αποτέλεσμα να συγκριθεί με βάση την αποθηκευμένη σφραγίδα στο blockchain. Η λύση που προσφέρουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οίκους δημοπρασίας έργων τέχνης, γκαλλερί, ασφαλιστικές εταιρίες και διαχειριστές ακινήτων. Η πλατφόρμα προσφέρεται σε συνδρομητική βάση, ανάλογα με το πλήθος των αναφορών που σφραγίζονται από το σύστημα.

γ) Η 3H Services δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και κατασκευαστικών λύσεων σε δευτερεύουσες-εξοχικές κατοικίες με στόχο την ολιστική διαχείριση του ακινήτου προς όφελος του ιδιοκτήτη. Ενδεικτικά οι τομείς των υπηρεσιών που καλύπτει είναι:

1) Διαχείριση-Συντήρηση με παροχή υπηρεσιών όπως η φροντίδα-καθαρισμός της κατοικίας και του περιβάλλοντος χώρου ,προετοιμασία για τη χρησιμοποίηση του ακινήτου, πλήρης νομική, λογιστική και γραφειοκρατική κάλυψη 2) Αξιοποίηση του ακινήτου στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων 3) Ανακαίνιση του ακινήτου με άξονα την ενεργειακή αναβάθμιση έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση για τον ιδιοκτήτη και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κατοικίας. Στόχος της εταιρείας είναι να καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν για ένα τέτοιο ακίνητο επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να απολαμβάνει την ακίνητη περιουσία του όπως είχε ονειρευτεί όταν την απέκτησε χωρίς ταλαιπωρία και προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα