Japonica: Αναζητά Executive Turnaround Manager για την Ελλάδα

Εκτελεστικό Διευθυντή Ανάκαμψης (Executive Turnaround Manager - ΕΤΜ) για την Ελλάδα αναζητά η Japonica Partners.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Ελλάδα είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανάκαμψης και για αυτό το λόγο η Japonica επιθυμεί τον ορισμό ενός ΕΤΜ παγκόσμιας κλάσης, βασικός στόχος του οποίου θα είναι να μηδενίσει

το spread στις αποδόσεων των διετών ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα πορτογαλικά και με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η προσπάθεια «υπερ-ώθησης» για την Ελληνική οικονομία.

Στα οφέλη της «υπερ-ώθησης» περιλαμβάνεται η μείωση του κόστους δανεισμού για την κυβέρνηση και την Ελλάδα γενικότερα, η αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας και των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αύξηση των κρατικών εσόδων χωρίς αυξήσεις φόρων καθώς και η αύξηση των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Όπως είναι γνωστό, η Japonica Partners αποτελεί επί σειρά ετών, ένα από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές την αναγκαιότητας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργήσει εχέγγυα εμπιστοσύνης, ούτως ώστε να επανέλθει σε ανάπτυξη.

Η πρόσληψη ενός Εκτελεστικού Διευθυντή Ανάκαμψης από την ελληνική κυβέρνηση θα βοηθούσε την επανάκαμψης της Ελλάδας παρά πολύ.

Τα απαιτούμενα προσόντα για τους εν δυνάμει υποψηφίους είναι:

1. Τουλάχιστον δέκα χρόνια εμπειρίας σε projects επανάκαμψης, συνδυαζόμενα με άψογη επαγγελματική ακεραιότητα.

2. Σημαντικές επιτυχίες σε projects επανάκαμψης

3. Να έχει υπάρξει προϊστάμενος διαχείρισης άνω των 5.000 υπαλλήλων.

4. Άψογη γνώση της ελληνικής οικονομικής κατάστασης αλλά και των αντιστοίχων οικονομικών μεγεθών των άλλων χωρών της ΕΕ.

5. Άριστη γνώση των διεθνών λογιστικών προτύπων και των μακροοικονομικών χρηματοπιστωτικών στατιστικών και των κανόνων εκθέσεων.

6. Αγαστή συνεργασία με τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και λεπτομερής γνώση των μεθόδων αξιολόγησης κρατικών οικονομικών μεγεθών.

7. Να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης στελεχών των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Οι υποψηφιότητες και τα βιογραφικά σημειώματα θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], ενώ για την Ελλάδα η Japonica Partners έχει φτιάξει έναν εξιδεικευμένο ιστότοπο: www.mostImportantreform.info.

Keywords
Τυχαία Θέματα