JPMorgan και Κίνα «ανεβάζουν» τη Wall Street

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη α' τριμήνου της JPMorgan, καθώς και η πολύ καλή πορεία του κινεζικού εμπορικού ισοζυγίου τον Μάρτιο είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν σημαντικά υψηλότερα τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.

«Βασικά αυτό που οδηγεί ανοδικά τους δείκτες είναι τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Η αύξηση των εξαγωγών ήταν ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να υποδεικνύει ότι η κινεζική οικονομία έχει ξεφύγει από τον σκόπελο», εκτιμά ο Peter

Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της First Standard Financial.

Οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων κινούνται με μέση άνοδο της τάξης του 1,5%, οδηγώντας τον S&P 500 σε κέρδη 0,61% στις 2.074 μονάδες.

Άνοδος που ξεπερνά τις 120 μονάδες ή 0,7% για τον Dow Jones, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 17.844 μονάδων, με τις μετοχές των Goldman Sachs και JPMorgan Chase να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη, τα οποία διαμορφώνονται στο 2,5% και 2,9% αντίστοιχα.

Η μετοχή της JPMorgan Chase έφθασε να ενισχύεται κατά 3,5%, καθώς τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδα α' τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετική πορεία και για τον Nasdaq, με κέρδη 1,14% στις 4.928 μονάδες, με στήριξη από τις μετοχές των Apple (1,1%) και Amazon.com (2%).

Οι κινεζικές εξαγωγές ενισχύθηκαν τον Μάρτιο κατά 11,5% σε ετήσια βάση, μετά από πτώση κατά 25,4% τον προηγούμενο μήνα.

Πτωτική πορεία ακολουθεί ο μαύρος χρυσός, με το Brent να υποχωρεί άνω του 1% στα 44,19 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται κατά 1,4% χαμηλότερα στα 41,56 δολάρια.

Ελαφρά ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,75% και του 10ετούς στο 1,79%.

Κέρδη 0,75% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,129 δολ. και το δολάρια να αγγίζει τα 109,8 γεν.

Ήπια πτωτική κίνηση για τον δείκτη «φόβου» CBOE Volatility Index (VIX), το 14,5, ενώ στο δέκα προς ένα διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα