JP Morgan: «Βλέπει» εξασθένιση κινδύνων και άνοδο στις Ασιατικές μετοχές

Οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν τις καλύτερες αποδόσεις από τις ασιατικές μετοχές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 καθώς το αρνητικό κλίμα από το περασμένο έτος θα υποχωρεί, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της J.P. Morgan, Mixo Das στο CNBC.

"Αναμένουμε μεγαλύτερη άνοδο το πρώτο εξάμηνο ... Νομίζω ότι το καλύτερο μέρος των αποδόσεων που θα έχετε στις ασιατικές μετοχές θα είναι στο πρώτο εξάμηνο", δήλωσε

στο CNBC ο Mixo Das, στρατηγικός αναλυτής.

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι επενδυτές ανησυχούσαν για πολλούς παράγοντες που θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις στις μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύφεσης στις Η.Π.Α., της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα και του πολέμου των δασμών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν σε υποχώρηση των μετοχών παγκοσμίως με τα χρηματιστήρια στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να πρωτοστατούν στις Ασιατικές απώλειες.

Αλλά πολλά από αυτά τα γεγονότα που οι επενδυτές φοβούνται ότι θα μπορούσαν να συμβούν φέτος δεν αποδείχθηκαν τόσο καταστροφικά όσο αναμενόταν, δήλωσε ο Das

"Η μεγαλύτερη σαφήνεια στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, η ανάπτυξη της Κίνας στο πρώτο μισό του έτους και η αποτροπή της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία το 2019, όλα αυτά τα πράγματα ουσιαστικά θα ενισχύσουν την υποβάθμιση των κινδύνων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μετοχές πρόκειται να πάνε υψηλότερα στο πρώτο εξάμηνο ", πρόσθεσε.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι προτιμά τις "μετοχές αξίας" - εκείνες που διαπραγματεύονται σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή που τους αποδίδουν οι επενδυτές - το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Επίσης, ευνοεί τις μετοχές στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.

Ωστόσο η κερδοφορία των εταιριών θα μπορούσε να εξασθενίσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εν μέρει λόγω των διαταραχών στο εμπορικό μέτωπο, το οποίο έχει αρχίσει να επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως, δήλωσε ο Das.

Keywords
Τυχαία Θέματα