Inditex: Στην πρέσα τα κέρδη της αυτοκρατορίας του Ορτέγκα

Σε χαμηλό οκτώ ετών υποχώρησαν τα κέρδη του ομίλου Inditex. Λόγος για τις απώλειες κερδών στη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, το ότι ήρθε αντιμέτωπη με υψηλότερα κόστη στην παραγωγή ρούχων, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ολοένα μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους περιορίστηκε στο 57% από 57,8% στο 12μηνο μέχρι και τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η

Arteixo, θυγατρική της Inditex με έδρα την Ισπανία. Ο στόχος του ομίλου ήταν να διατηρήσει τον δείκτη με μια απόκλιση 0,5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 2,7% μετά τη δήλωση του CEO, Pablo Isla, ότι με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες το μεικτό περιθώριο δεν θα υποχωρήσει φέτος.

Η μείωση των τιμών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης και οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων στα καταστήματα κατά 10% με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 14 ετών, ξεπερνώντας τον αντίπαλο όμιλο H&M, που ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων χαμηλότερη των προσδοκιών.

Πέρυσι, ο όμιλος Inditex έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις online πωλήσεις, μειώνοντας τον στόχο του για νέα καταστήματα.

Παράλληλα, πραγματοποιεί αλλαγές σε κάποια από τα brands του, ώστε να κερδίσει μερίδιο αγοράς. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η στροφή της μπράντας Stradivarius στο ανδρικό ντύσιμο τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ μέχρι τώρα έδινε έμφαση στη γυναικεία ένδυση.

Εντός του Μαρτίου, ο όμιλος ξεκίνησε τις online πωλήσεις στις αγορές της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας, ενώ σχεδιάζει να κάνει το ίδιο σε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ινδία εντός του 2017. Φέτος, τα Zara θα λειτουργήσουν ένα κατάστημα 5.000 τ.μ. στη Μουμπάι, ενώ συνολικά στην Ινδία έχει 21 καταστήματα.
.

Keywords
Τυχαία Θέματα