Απώλειες στην Ασία – «Βουτιά» 12% για Toshiba

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια, αλλά και του αποτελέσματος της ολλανδικής κάλπης.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 19.577,38, μονάδες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου.

Μεγάλες απώλειες γα τη μετοχή της Toshiba

που υποχώρησε κατά 12,3%, μετά την κίνηση της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς του Τόκιο να θέσει υπό επιτήρηση τη μετοχή της εταιρείας προκειμένου να εξεταστεί αν θα υπάρξει απόφαση διαγραφής της από τα ταμπλό, μετά την αποτυχία της για δεύτερη φορά να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα γ' τριμήνου.

Όπως μάλιστα σχολιάζουν οι αναλυτές, «αντί να εξηγήσουν από την Toshiba το πώς θα αποφύγουν τη διαγραφή από τα ταμπλό, έκαναν παρουσίαση με θέμα τα μακροπρόθεσμα "μέτρα για την αναδόμηση της Toshiba και οι στόχοι για το 2019"».

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με απώλειες 0,26%. Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία σκαρφάλωσε σε υψηλό 12 μηνών το Φεβρουάριο στο 4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 0,27%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ο Senseν αμετάβλητος στις 2.026,76 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang τόνισε την ανάγκη της διατήρησης υγιών σχέσεων με τις ΗΠΑ και επανέλαβε ότι η Κίνα επιδεικνύει σταθερότητα στα οικονομικά, τις αγορές και την εξωτερική πολιτική. Τον επόμενο μήνα θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve με τις αγορές να προεξοφλούν μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Λίγο μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής η Fed θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της, ενώ θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου της προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen.

Ο κλάδος της ενέργειας παραμένει στο επίκεντρο των πιέσεων μετά το χθεσινό κλείσιμο του αργού με αρνητικό πρόσημο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Αν και τα futures του αργού ανέκαμψαν σήμερα το πρωί στην Ασία ο κλάδος παραμένει υπό πίεση εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό αργό υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τιμής διακανονισμού από τις 29 Νοεμβρίου – μια ημέρα πριν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα