Hedge fund πλήρωσε τον Μπόρις Τζόνσον με $121.000 για ομιλία δύο ωρών

Φοβερά επικερδής αποδεικνύεται η ζωή για τον Μπόρις Τζόνσον και εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Το GoldenTree Asset Management, hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, άπλωσε χρυσάφι στα πόδια του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, καθώς τον πλήρωσε με σχεδόν 95.000 στερλίνες ή 121.000 δολάρια για μια ομιλία του που δεν κράτησε πάνω από δύο ώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικά

έγγραφα, του καλύφθηκαν επίσης τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής.

Η αμοιβή του επισκιάζει εκείνη του πρώην τσάρου της οικονομίας, Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος έλαβε λίγο πάνω από 85.000 στερλίνες από τη by Citigroup για δύο ομιλίες το 2016, μετά την αποχώρησή του από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Τζόνσον είναι ένα εκ των μελών του βρετανικού Κοινοβουλίου που αμείβεται πλουσιοπάροχα για εξωτερικές δραστηριότητες: πληρώνεται με περίπου 250.000 στερλίνες τον χρόνο για τη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα Telegraph.

Το fund GoldenTree, που διαχειρίζεται περί τα 28 δισ. δολάρια, από κοινού με άλλους ομολογιούχους ανέλαβε τον έλεγχο της βρετανικής εφημερίδας “i” καθώς και 200 άλλων τίτλων μετά την κατάρρευση της Johnston Press Plc που την εξέδιδε μεταξύ άλλων εφημερίδων, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα