Επιφυλακτικότητα στις αγορές της Ασίας

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές κινήθηκαν επιφυλακτικά λόγω αυξημένης αβεβαιότητας.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν πτώση, με τον Shanghai composite να χάνει 0,23% και τον Shenzhen composite να υποχωρεί κατά 0,321%. Αντιθέτως, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,34%.

Σε κάθε περίπτωση τα κινεζικά ταμπλό είναι στο μικροσκόπιο των επενδυτών καθώς οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ

συνεχίζονται, εν αναμονή και της συνάντησης του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και του Αμερικανού ομολόγου του Donald Trump στη Σύνοδο Κορυφής G-20 στο Μπουένος Άιρες το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου..

Ο όγκος των συναλλαγών στην Ασία παραμένει παραμένει περιορισμένος καθώς αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν σήμερα κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ αύριο Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 139,01 μονάδες και ενισχύθηκε κατά 0,65%, για να κλείσει στις 21.646,55 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix κέρδισε 13,07 μονάδες και έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 1.628,96 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές πάντως λειτούργησαν ως βαρίδι για τον Nikkei. Η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, η Mitsubishi UFJ Financial Group, χάνει 1,4% μετά από δημοσίευμα των New York Times ότι οι αμερικανικές αρχές φέρεται να εξετάζουν τα συστήματα της τράπεζας για τον εντοπισμό δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος.


Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,3%.Στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,86% μετά τη χθεσινό του βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2017. Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,35%.

Keywords
Τυχαία Θέματα