HSBC: Η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στις αγορές

Η υψηλή συμμετοχή στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου πριν από λίγες ημέρες, υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να "ερωτεύονται" ξανά την Ελλάδα, αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της για την Ελλάδα, αναμένοντας μάλιστα την έκδοση ενός 10ετους ομόλογου, που θα είναι και η πρώτη

μετά από το PSI του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική επενδυτική τράπεζα ήταν εκ των αναδόχων της έκδοσης του πρόσφατου 5ετούς ομολόγου.

Τα επίπεδα των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ίσως να είναι ελαφρώς πιο υψηλά μετά από το ράλι του Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα ξεπεραστεί από τη νέα έκδοση, σχολιάζει η τράπεζα. Σήμερα οι αποδόσεις στη 10ετία κινούνται στο 3,88% και στην 5ετία στο 3,18%.

Σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδος θα αναπτυχθεί 2,2% το 2018, με ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2% το 2020. Αυτό θα αποτελέσει την πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που η Ελλάδα θα έχει καταγράψει τρία συνεχόμενα έτη με ανάπτυξη υψηλότερη του 2%.

Η σταθερή ανάπτυξη και το μεγάλο «μαξιλάρι» ρευστότητας θα στηρίξουν τις πιστωτικές αναβαθμίσεις και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να διευρύνει την επενδυτική της βάση, αν και τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου, η έλλειψη επενδύσεων και οι φετινές εκλογές παραμένουν πιθανοί λόγοι ανησυχίας, σχολιάζει και συνεχίζει.

Ακόμη και αν το αναπτυξιακό momentum έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς τελευταίως, "η Ελλάδα ήταν μέχρι στιγμής σχετικά ανεπηρέαστη από την ύφεση στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας (η ανεργία διαμορφώθηκε στο 18,5% το Νοέμβριο), σημαίνει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης".

Keywords
Τυχαία Θέματα