HSBC: Γιατί επιμένει στα σημαντικά περιθώρια ανόδου των τραπεζικών μετοχών

Η HSBC διατηρεί τη θετική στάση έναντι των ελληνικών τραπεζικών μετοχών θεωρώντας ότι παρά τις σκληρότερες παραδοχές των νέων stress tests σε σχέση με αυτές του παρελθόντος τα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα βγουν αλώβητα απ' τη διαδικασία.

Μάλιστα διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» και με «αιχμή» τη μετοχή της Alpha Bank βλέπει διψήφια περιθώρια ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Συγκεκριμένα έχει τιμή στόχο για την Alpha Bank

τα 2,7 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι βλέπει περιθώρια ανόδου του τίτλου 42,1% σε σχέση με την τιμή της 30ης Ιανουαρίου. Για την Eurobank θέτει τιμή στόχο το 1 ευρώ (περιθώριο 19%), την Τρ. Πειραιώς τα 4 ευρώ (περιθώριο 17,3%) και την Εθνική 0,38 ευρώ (περιθώριο 15,2%).

Η HSBC σημειώνει ότι οι νέες παραδοχές των stress tests δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το δυσμενές σενάριο σε σχέση με τα stress tests του 2015 συμπεριλαμβάνει αποκλίσεις σε ΑΕΠ, ανεργία, τιμές ακινήτων κ.τλ. μεγαλύτερες.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο stress test του 2015 υπήρχε η ιδιαιτερότητα ότι το βασικό σενάριο ήταν κακό ενώ το δυσμενές χειρότερο, ενώ αντίθετα τώρα τα δεδομένα είναι πιο φυσιολογικά με θετική δυναμική στο βασικό σενάριο και σοβαρή χειροτέρευση στο δυσμενές.

Keywords
Τυχαία Θέματα