H τεχνητή νοημοσύνη METIS κέρδισε τις εντυπώσεις στα Ποσειδώνια

Η METIS Cyberspace Technology SA, μέλος του Olympia Group, συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία στα Ποσειδώνια, τη μεγάλη γιορτή της ναυτιλίας, παρουσιάζοντας σε χιλιάδες επισκέπτες του ελληνικού και διεθνούς ναυτιλιακού επιχειρείν το καινοτόμο σύστημα METIS που έχει σχεδιάσει.

Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο με φουτουριστικά χαρακτηριστικά, το οποίο ήταν πόλος έλξης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η ομάδα της METIS παρουσίασε στους εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας, το πρωτοποριακό σύστημα που έχει σχεδιάσει και τη μοναδική αυτονομία που προσφέρει στα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών. Μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιδείξεις, οι επισκέπτες του περιπτέρου γνώρισαν τον καινοτόμο digital virtual assistant της METIS και τις προσωποποιημένες αναλύσεις που παρέχει σε πραγματικό χρόνο, 24/7, με ένα μόνο κλικ σε κάθε smartphone ή desktop. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα METIS πιστοποιήθηκε κατά Lloyds με την ύψιστη διάκριση για τη συλλογή, αναμετάδοση και ανάλυση των δεδομένων των πλοίων.

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METIS, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετείχαμε στα Ποσειδώνια και παρουσιάσαμε στο παγκόσμιο ναυτιλιακό επιχειρείν το σύστημα που έχουμε αναπτύξει, το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο που εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της ναυτιλίας. Οι επισκέπτες των Ποσειδωνίων αναγνώρισαν την καινοτόμο λειτουργία του και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει στην καθημερινή λειτουργία των ναυτιλιακών εταιριών, επιβεβαιώνοντας τη βαθιά πίστη μας ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το απαραίτητο βήμα εξέλιξης για τη ναυτιλία. Στη METIS, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να εγκαταστήσουμε το σύστημα που έχουμε σχεδιάσει σε κάθε στόλο και δεσμευόμαστε να βελτιστοποιούμε αδιάκοπτα τη λειτουργικότητά του, προς όφελος των πελατών μας.»

Η METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA προσφέρει εξειδίκευση στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Internet of Things, του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η υψηλή τεχνογνωσία και η παγκόσμια καινοτομία της METIS προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ομίλου Olympia, ο οποίος συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 80% με στόχο να διευρύνει το εγχώριο και διεθνές δίκτυο συνεργατών της και να συμβάλει στη διάδοση του προηγμένου συστήματος σε ναυτιλιακές εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Η METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA ιδρύθηκε το 2016 από μια ομάδα επτά επιστημόνων και μηχανικών, με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, μακρά προϋπηρεσία στον κλάδο της ναυτιλίας και σημαντικό ερευνητικό έργο. Η εταιρεία προσφέρει εξειδίκευση στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Internet of Things, του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η METIS αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις του Ομίλου Olympia στην ελληνική αγορά, όπου η Olympia συμμετέχει με ποσοστό 80%.

Το σύστημα METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) ενημερώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες που το έχουν εγκαταστήσει, σε πραγματικό χρόνο, 24/7, για την κατάσταση των πλοίων του στόλου τους, όπου και εάν βρίσκονται. Το METIS βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), ενώ αξιοποιεί την τεχνολογία των Ασύρματων Δικτύων (Wireless Networks), των Έξυπνων Συσκευών (Smart Devices) και του Cloud Computing.

Keywords
Τυχαία Θέματα