Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δώρο η πρόταση δυσπιστίας. Θα τα πούμε όλα

Σε απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας προχώρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας την προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, προκειμένου να διατηρήσει την συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ενόψει της κρίσιμης συζήτησης που θα ακολουθήσει για την πρόταση δυσπιστίας που καταθέτει η ΝΔ για το «Σκοπιανό».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

αναφορικά με την διαφωνία τους για την επίμαχη συμφωνία. Να σημειωθεί ότι δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησή του, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με αποτέλεσμα να εισπράξει τα ειρωνικά επιφωνήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας. Είναι σημαντικό δώρο αυτό που μου κάνετε. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε» είπε σε μια προσπάθεια πολιτικού εντυπωσιασμού ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε για αυτή την ιστορία που μας ταλαιπωρεί». «Θα τα πούμε όλα με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Ποιος φέρνει πίσω την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και τα σύμβολά της. Όλα θα τα πούμε. Εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην Αριστερά δεν θα κάνετε εσείς κ. Μητσοτάκη τόνισε σε άλλο σημείο ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε: «Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις ευθύνες. Θα αναμετρηθούμε. Μόνο όμως που αυτό το διήμερο θα αναμετρηθείτε και εσείς κ. Μητσοτάκη με την οικογενειακή σας ιστορία και φοβάμαι ότι κινδυνεύετε να βρεθείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής».

Keywords
Τυχαία Θέματα