H Τata Steel πουλά μονάδα που δεν φαίνεται να θέλει κανείς

Oι πιθανοί αγοραστές για την μεγαλύτερη επιχείρηση ατσαλιού της Βρετανίας μπορεί να μην βρεθούν πολύ εύκολα.

Αντιμέτωποι με μία αγορά η οποία έχει πλημμυρίσει με φθηνά κινέζικα προϊόντα, η Tata Steel σκοπεύει να πουλήσει την βρετανική της μονάδες, μετά από αρκετό καιρό ζημιών. Οι τιμές του ατσαλιού έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο εδώ και μία δεκαετία, ενώ οι αυξανόμενοι μισθοί και η τιμή της ενέργειας στη Βρετανία κάνει πολύ δύσκολη τη συνέχιση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής ατσαλιού έχουν δυσκολίες μετά την κατάρρευση των τιμών του μετάλλου

και την παγκόσμια υπερπροσφορά. Η βρετανική μονάδα της Tata η οποία κάποτε άνηκε στην British Steel και εξαγοράστηκε για 12 δισ. δολάρια πριν από μία δεκαετία προσφέρει 15.000 θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την πιθανότητα κρατικοποίησης, ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron ανέφερε πως δεν πιστεύει πως μία τέτοια λύση θα ήταν και η σωστή κίνηση. Ο Cameron υπογράμμισε πως θέλει να διασφαλίσει ένα μακροπρόθεσμο καλό μέλλον για το Port Tablot στη νότια Ουαλία (όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο), ενώ επανέλαβε πως η βιομηχανία του ατσαλιού βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο παγκοσμίως.

Η Tata Steel, η οποία δραστηριοποιείται σε 26 χώρες, έχει πια συνολική αξία κεφαλαιοποίησης 4,5 δισ. δολαρίων, κάτι που αποτελεί λιγότερο από το ήμισυ της αξίας εξαγοράς της βρετανικής μονάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα