Μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι με την Frigoglass μετά τις ζημιές 62 εκατ. ευρώ

Του Δημήτρη Παφίλα

Mεγάλη εντολή πώλησης φαίνεται ότι υπάρχει στην Frigoglass καθώς μετά την πρωϊνή άνοδο έως 20% η μετοχή καταγράφει πτώση στο limit down με κατάρευση 29,84% (0,362) και τεμάχια 1.056.673 τεμάχια.

Δηλαδή, η ημερήσια διακύμανση της μετοχής είναι 40% την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 62 εκατ. ευρώ.

Η έντονη διακύμανση της μετοχής για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην εταιρεία

δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία διότι η εταιρεία απασχόλησε πρόσφατα με την ακύρωση του κλάδου της υαλουργίας στην Νιγηρία. Μεγάλα επενδυτικά fund όπως το Capital, το Wellington Capital φέρονται έντονα δυσαρεστημένοι, καθώς η εταιρεία μέχρι το α΄ τρίμηνο θα έκλεινε την συμφωνία.

Δίχως καμία ενημέρωση προς το χρηματιστήριο, η εταιρεία ανακοίνωσε εκ των υστέρων την ακύρωση της πώλησης και αφου η μετοχή είχε πέσει πάνω απο 56% φθάνοντας στα 45 λεπτά.

Σήμερα, ύστερα απο τα αποτελέσματα των ζημιών 62 εκατ. ευρώ, η Frigoglass ανακοίνωσε ότι, ο βασικός μέτοχος θα δώσει 30 εκατ. δολάρια για κεφάλαιο κίνησης και λοιπών εταιρικών σκοπών , έτσι το ομόλογο αντίθετα με την μετοχή σημείωνε άνοδο 15% στις 65 μονάδες βάσης.

Το σκαμπανέβασμα της μετοχής με διακύμανση έως 40% υποψιάζει τους επενδυτές καθώς πολλοί φοβούνται ότι, μπορούν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.
Απέναντι σ΄ολα αυτά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παραμένει αδικαιολόγητα απαθής καθώς δεν έχει καλέσει επίσημα την εταιρεία να παράσχει εξηγήσεις για την υπαναχώρηση της συμφωνίας.

Σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη αγορά, η μετοχή της εταιρείας θα είχε ανασταλεί και οι υπεύθυνοι της θα έδιναν εξηγήσεις.

Πριν απο λίγο η μετοχή σημείωνε πτώση -24%.

Keywords
Τυχαία Θέματα