H sold-out νέα Ferrari Aperta των $2,1 εκατ. "κλειδί" για την ανάπτυξη της εταιρείας

Η Ferrari ξεπούλησε όλα τα μοντέλα της κάμπριο LaFerrari πολύ πριν το ντεμπούτο της, υπογραμμίζοντας την ελκυστικότητα της μάρκας τη στιγμή που η πρώην μονάδα της Fiat Chrysler Automobiles επεκτείνει την γκάμα πιο φθηνών της μοντέλων.

Η στρατηγική αυτή φάνηκε ξεκάθαρα στην ετήσια έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι την Πέμπτη. Από τη μία, η Ferrari "έπαιζε"

με τα συναισθήματα των παρευρισκομένων παρουσιάζοντας τη νέα LaFerrari Aperta η οποία είναι τόσο ποθητή που ένας πελάτης προχώρησε σε μήνυση αφού δεν κατάφερε να μπει στη λίστα των αγοραστών. Από την άλλη, η τετραθέσια GTC4 Lusso T, με κινητήρα V8 αντί για το στάνταρ V12.

H Ferrari δεχόταν πιέσεις για να δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την υποστήριξη μίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται κάτω από την τιμή της ΙΡΟ των 52 δολαρίων από το Νοέμβριο, ενώ οι προσπάθειές της για την ανάπτυξη του brand και τον ευθύ ανταγωνισμό με τις Hermes και Louis Vuitton φαίνεται πως δεν έχουν επιτύχει.

Αυτό σημαίνει πως τα αυτοκίνητα της Ferrari επωμίζονται το ρόλο της αύξησης των κερδών, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να προστατεύσουν το "exclusive status" των μοντέλων της όπως η Aperta, ενώ παράλληλα προωθούν και τα πιο "κοινά" μοντέλα όπως η GTC4 Lusso T των 233.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα