Mε λένε Marine: Αλλαγή τακτικής και "πολιτική ορθότητα" για την ακροδεξιό ηγέτη

Η Μarine Le Pen έχει ήδη αποστασιοποιηθεί από το πολιτικό παρελθόν του πατέρα της. Τώρα φαίνεται πως θέλει να αποποιηθεί και το όνομά της, ψάχνοντας για περισσότερους ψηφοφόρους.

Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου έχει αφαιρέσει το επώνυμό της και οποιαδήποτε αναφορά επί τούτου από την προεκλογική της καμπάνια, προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της ενόψει εκλογών.

Η 48χρονη Le Pen προσπαθεί να αποσβέσει τις εξτρεμιστικές τάσεις του παρελθόντος έτσι ώστε να ξεφύγει από το περιορισμένο πλήθος των ακροδεξιών ψηφοφόρων. Αν και όλα τα γκάλοπ

προβλέπουν πως η Le Pen θα είναι η νικήτρια του πρώτου γύρου του Απριλίου με 30%, δείχνουν επίσης πως θα χάσει την υποστήριξη από μη κομματικά-προσκείμενα άτομα και θα χάσει αποφασιστικά στον επαναληπτικό γύρο.

Η Le Pen εκτός από το όνομά της έχει αλλάξει και τη γλώσσα της, χρησιμοποιώντας τη ρητορική των λοιπών, mainstream, κομμάτων έτσι ώστε να προσεγγίσει ευρύτερη εκλογική βάση. Η ίδια θέλει να αποφύγει τα λάθη του πατέρα της ο οποίος έφτασε στο δεύτερο γύρο των εκλογών το 2002 αλλά έχασε αποφασιστικά από τον Jacques Chirac.

Mε "όπλα" το προσφυγικό, τους μετανάστες και την οικονομία, η Le Pen, παρόλα αυτά αποφεύγει να χρησιμοποιεί λέξεις που αποτελούν πολιτικά "faux-pas" όπως "Iσλάμ, Μουσουλμάνοι, χαλάλ". Αντιθέτως μιλά ανοικτά για τους "εχθρούς" και "φονταμενταλισμό", αλλά και για τις κοινότητες των οποίων οι "πολιτικοθρησκευτικές προκαταλήψεις" απειλούν τη Γαλλία.

Η όλη τακτική της Le Pen ακολουθεί την εκδίωξη του πατέρα της από το κόμμα το 2011, όταν και ξεκαθάρισε πως το κόμμα της και αυτή δεν ακολουθούν την αντισημιτική τάση του πατέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα