H Michael Kors εξαγόρασε την Versace έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Η Michael Kors Holdings Ltd. συμφώνησε να εξαγοράσει την ιταλική εταιρεία μόδας Gianni Versace SpA έναντι 1,83 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια), φέρνοντας την αμερικανική εταιρεία πολυτελείας πιο κοντά στο στόχο της

να γίνει ένας διεθνής οίκος των εμπορικών σημάτων μόδας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις της Versace σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, περισσότερο από το διπλάσιο του σημερινού επιπέδου, αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων παγκοσμίως σε 300 από περίπου 200 που είναι σήμερα και επιταχύνοντας την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο Michael Kors δήλωσε ότι θα μετονομάσει την ίδια την Capri Holdings Ltd. καθώς αναπτύσσει τη στρατηγική για περισσότερες "μπράντες" ειδών πολυτελείας.

"Η απόκτηση της Versace είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον όμιλό μας", δήλωσε ο John Idol, διευθύνων σύμβουλος της Michael Kors. «Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στην ανάπτυξή της».

Η συμφωνία για τη Versace είναι η τρίτη που κοστίζει πάνω από ένα δις. Δολάρια, την οποία πραγματοποίησε η Kors ή ο κυριότερος ανταγωνιστής της, η Tapestry Inc. από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, καθώς οι δύο αντίπαλοι ενσωματώνουν στον κύκλο εργασιών τους επώνυμες ετικέττες μόδας που προσθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Η Tapestry αγόρασε την ετικέτα Kate Spade για $ 2.4 δισεκατομμύρια πέρυσι και η Kors αγόρασε την εταιρεία πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo σχεδόν δύο μήνες αργότερα για περίπου $ 1.2 δισεκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα