H Exxon Mobil βάζει «στο ράφι» το σχέδιο για τον σταθμό LNG στον Καναδά

Η πετρελαιοπαραγωγική εταιρεία Exxon Mobil Corp απέσυρε τον τερματικό σταθμό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Καναδά από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αξιολόγησης, σηματοδοτώντας έτσι ότι το έργο έχει σταματήσει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόφαση να «ψαλιδίσει» το χαρτοφυλάκιο του έργου LNG

ακολουθεί το τεράστιο έργο της Royal Dutch Shell στη Βρετανική Κολομβία και την εστίαση της Exxon σε έργα LNG στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παγκόσμια ζήτηση για LNG αναμένεται να διπλασιαστεί σε 550 εκατομμύρια τόνους ετησίως μέχρι το 2030, καθώς χώρες όπως η Κίνα απομακρύνονται από τον άνθρακα σε καθαρότερα καύσιμα. Η πρώτη αγορά εισαγωγής LNG είναι η βορειοανατολική Ασία.

Το έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Exxon στη βόρεια Βρετανική Κολομβία, αναμενόταν να παράγει περίπου 15 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως για την εξυπηρέτηση Ασιατών αγοραστών, με σχέδια για περαιτέρω επέκταση έως 30 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Η Exxon αποσύρθηκε επισήμως από τη διαδικασία με επιστολή της στις 5 Δεκεμβρίου στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης της Βρετανικής Κολομβίας.

Η Exxon «εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που διαθέτει για να επενδύσει, να αναδιαρθρώσει ή να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστική θέση της και να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση στους μετόχους», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Julie King.

Keywords
Τυχαία Θέματα