Δεν υπογράφει το νομοσχέδιο για τις δαπάνες ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο για τις δαπάνες που έχει εγκρίνει η Γερουσία, αυξάνοντας τις πιθανότητες μερικής κατάρρευσης της κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής Paul Ryan, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο.

Η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα τη νομοθεσία το βράδυ της Τετάρτης για να κρατήσει την κυβέρνηση χρηματοδοτούμενη μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Με την υποστήριξη του Τραμπ,

το νομοσχέδιο θα περνούσε από τη Βουλή πριν από την προθεσμία της Παρασκευής τα μεσάνυχτα για να χρηματοδοτήσει επτά κυβερνητικές υπηρεσίες.

Όμως, ο Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του προτεινόμενου συνοριακού τείχους του, θα αρνηθεί να υπογράψει το μέτρο χωρίς τα επιθυμητά μέτρα ασφάλειας των συνόρων του. Η απόφαση του Τραμπ δημιουργεί περισσότερο χάος στον «αγώνα» για να συνεχίσει να υφίσταται η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.

"Είχαμε μια πολύ μακρά και παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο", δήλωσε ο Ryan στους δημοσιογράφους. "Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία το προηγούμενο βράδυ εξαιτίας των νόμιμων ανησυχιών του για την ασφάλεια των συνόρων", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα