Goldman: Το ράλι στο πετρέλαιο θα είναι βραχύβιο - Οι τιμές θα παραμείνουν κάτω από τα $40

Το πρόσφατο ράλι στις τιμές πετρελαίου θα είναι βραχύβιο προειδοποιεί η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη του OPEC δεν έχουν καμία πρόθεση να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου ακόμα.

Πρόσφατα η τιμή του WTI ενισχύθηκε πάνω από τα 33 δολάρια το βαρέλι, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Rosneft, Mikhail Leontyev, ότι η Ρωσία

θα πιέσει τον OPEC για μείωση παραγωγής. Ωστόσο, όπως σχολίασε λίγες μέρες αργότερα η θέση αυτή είναι γνωστή εδώ και καιρό, οι διαπραγματεύσεις με τον OPEC γίνονται συνεχώς.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση του Damien Courvalin, αναλυτή πετρελαίου στην Goldman Sachs, το ράλι θα αρχίσει να φθίνει όταν οι αγορές συνειδητοποιήσουν ότι η Σαουδική Αραβία, που κυριαρχεί στον OPEC, δεν πρόκειται να μειώσει τις τιμές καθώς πρωταρχικός της στόχος είναι να πλήξει την παραγωγή σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ.

Αν μειώσει τώρα την παραγωγή θα δώσει χώρο και «ανάσα» στις ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση καμπής, οι τιμές πετρελαίου θα παραμείνουν μεταξύ 20-40 δολαρίων μέχρι το δεύτερο μισό του 2016. Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της φάσης είναι η υψηλή μεταβλητότητα και πιθανότατα νέα χαμηλά τιμών για το πετρέλαιο. Η εποχή του φθηνού πετρελαίου έχει ακόμα πολύ δρόμο καθώς ο OPEC θα περιμένει να δει μεγάλο... "πόνο" στην βιομηχανία σχιστολιθικού αερίου μέχρι να αφήσει την τιμή να ανέβει ξανά» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα