Άνοδος για το ευρώ με τους αναλυτές να προβλέπουν λίγη «δράση» από την ΕΚΤ

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία PMI που έδειξαν ότι τα εργοστάσια στην Ευρωζώνη μείωσαν τις τιμές των αγαθών σε χαμηλό έτους τον Ιανουάριο.

Το ευρώ κινείται με άνοδο 0,3% στο 1,0859 έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του γεν καταγράφει για όγδοη μέρα κέρδη 0,2% στα 131,48 γεν.

Το κοινό νόμισμα κινείται ανοδικά έναντι 14 νομισμάτων από το «καλάθι» 16 σκληρών νομισμάτων παγκοσμίως εν μέσω

αισιοδοξίας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και τις αγορές, αλλά όχι τόσο επιθετικά, όσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η άνοδος του ευρώ σηματοδοτεί ότι η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική στις αναταραχές, εκτιμά το Bloomberg.

Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό ενός μήνα έναντι του γεν την Παρασκευή όταν η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εξέπληξε θετικά αναλυτές και επενδυτές ανακοινώνοντας αρνητικά διατραπεζικά επιτόκια.

«Τα στοιχεία δεν είναι τόσα άσχημα γι' αυτό και περιμένει κανείς από την ΕΚΤ να είναι ιδιαίτερα επεκτακτική στην πολιτική της. Μετά την απογοήτευση του Δεκεμβρίου, οι αγορές είναι πολύ επιφυλακτικές για το τι πρέπει να περιμένουν από την ΕΚΤ και δεν προεξοφλούν μεγάλη δράση» υποστηρίζει η Esther Reichelt, αναλύτρια νομισμάτων στην Commerzbank στην Φρανκφούρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα