Goldman: Eξαναγκάστηκε να αποσύρει πέντε από τα έξι "καλύτερα" στοιχήματα για το 2016

Η Goldman Sachs, μόλις έξι εβδομάδες μετά την αρχή του 2016, παράτησε πέντε από τα έξι "top trades" του χρόνου που είχε προτείνει στους πελάτες της.

Το δολάριο έναντι καλαθιού ευρώ και γεν, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών, οι εκτιμήσεις του αμερικανικού πληθωρισμού: Η Goldman έκανε λάθος σε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα.

Τα λάθη υπογραμμίζουν την μεταβλητότητα που

περιγράφει τις παγκόσμιες αγορές, η οποία επιταχύνει τις μεταβολές των τιμών νομισμάτων, ομολόγων και μετοχών. Όλα αυτά τα σημάδια τα οποία ενδεικνύουν πως η παγκόσμια οικονομία υποφέρει λόγω της κινεζικής επιβράδυνσης, αυξάνουν τις ανησυχίες για την φερεγγυότητα των τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων, και προδιαθέτουν τους επενδυτές για haven assets όπως το γεν και το ευρώ.

Η Νεοϋορκέζικη τράπεζα σταμάτησε την πρόβλεψή της για αύξηση του δολαρίου έναντι ισοσταθμισμένου καλαθιού ευρώ και γεν την Τρίτη, με πιθανή ζημία 5%, σύμφωνα με τον Charles Himmelberg, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της Goldman. Η τράπεζα επίσης σταμάτησε το στοίχημά της ως προς την απόδοση των πενταετών ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών, με ζημία περίπου 0,5%.

Αν και όλα αυτά έχουν εκτροχιάσει τις συναλλαγές της Goldman, δεν έχουν περιορίσει τον ενθουσιασμό που υποστηρίζει τη λογική τους. Η ολοένα και αποκλίνουσα νομισματική πολιτική μεταξύ των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας ακόμη υποστηρίζει την "δυναμική του δολαρίου", ανέφερε ο Himmelberg.

H Goldman εξαναγκάστηκε να αποσύρει τα τρία από τα πέντε top picks της για το 2016 τον προηγούμενο μήνα: Το στοίχημα υπέρ των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών έναντι του S&P 500, ένα στοίχημα για τα 10ετή κατώτατα όρια απόδοσης, όπως και στοίχημα για το μεξικανικό πέσο και το ρωσικό ρούβλι έναντι του νοτιοαφρικανικού ράντ και του χιλιανού πέσο.

Το μόνο στοίχημα που ακολουθεί ακόμη η τράπεζα είναι αυτό που αφορά ένα καλάθι 48 χωρών που δεν εξάγουν εμπορεύματα έναντι τραπεζικών μετοχών 50 αναδυόμενων αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα