Frigoglass: Αυξήθηκαν οι ζημιές στο α' τρίμηνο

Διευρύνθηκαν οι ζημιές της Frigoglass στο α' τρίμηνο της χρήσης με τη διοίκηση της εταιρείας να προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια θα παραμείνουν σε ορισμένες βασικές αγορές για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα οι καθαρές ζημιές αυξήθηκαν στα 12,2 εκατ. ευρώ από 8,34 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2016.

Την ίδια ώρα κάμψη παρουσίασαν και οι πωλήσεις που υποχώρησαν στα 94,28 εκατ. Ευρώ από 101,89 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Ο κλάδος Επαγγελματικής

Ψύξης στις κύριες αγορές μας στην Ευρώπη κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η δραστηριότητα της Υαλουργίας επηρεάστηκε από νομισματικές πιέσεις στην Νιγηρία. Εστιάζουμε στην αύξηση των πωλήσεων μας στην Ευρώπη για την υπόλοιπη χρονιά και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας μας».

Σε ο,τι αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία σημειώνει:

«Παρόλο που το μακροοικονομικό περιβάλλον της Ρωσίας άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης, αναμένουμε ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια θα παραμείνουν σε ορισμένες βασικές αγορές μας για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Εστιάζουμε στην ενίσχυση κερδοφόρου μεριδίου αγοράς στους εμφιαλωτές της Coca-Cola στην Ευρώπη μέσω του ICOOL, καθώς και στην επέκταση της δραστηριότητας του τομέα παροχής υπηρεσιών (Service).

Στην Αφρική, εστιάζουμε στην πρόσφατη πρωτοποριακή καινοτομία που μετριάζει τις επιπτώσεις των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στα ψυγεία μας και την επέκταση της προσφοράς του τομέα υπηρεσιών (Service) στη Νιγηρία.

Στην Ασία, το λανσάρισμα νέων οικονομικά ανταγωνιστικών ψυγείων θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση του αντίκτυπου από τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της Κίνας.

Στον κλάδο Υαλουργίας, αναλαμβάνουμε δράσεις για την απορρόφηση των αυξήσεων του κόστους που προκαλούνται από την υποτίμηση του Νάιρα.

Για τις δραστηριότητές μας στο Ντουμπάι, εστιάζουμε στην επίτευξη μακροπρόθεσμων συμφωνιών για την εξασφάλιση ετήσιου ελάχιστου όγκου με πελάτες στην Ασία, την Αυστραλία και σε άλλες αγορές.

Διατηρούμε την εκτίμηση των ετήσιων κεφαλαιουχικών μας δαπανών για το 2017 σε περίπου €28 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της επισκευής σε έναν από τους φούρνους μας στη Νιγηρία αργότερα μέσα στο έτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα