Forthnet: Στις τράπεζες ο «πρώτος λόγος» μετά την κάλυψη του ομολογιακού

Περίπου 70 εκατ. ευρώ άντλησε η Forthnet από την τελευταία έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εξασφαλίζοντας την αναχρηματοδότηση των δανείων της, ύψους 325 εκατ. ευρώ.

Με τη συμφωνία, ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας μετατρέπεται σε μακροπρόθεσμος, ενώ περιλαμβάνει και την μερική αποπληρωμή των υφιστάμενων κοινών ομολογιακών δανείων της με παράλληλη αναδιάρθρωση των υπόλοιπων υποχρεώσεών της.

Η εταιρεία

γνωστοποίησε πως η έκδοση καλύφθηκε (κατά 70,65%) από τις τράπεζες μέσω διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης των Αδιάθετων Μετατρέψιμων Ομολογιών, η οποία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες (11/10), καθώς οι παλαιότεροι μέτοχοι Wind Hellas (33%), Go (22,6%), Massar Investments (22,6%) και η Vodafone (6,5%) δεν συμμετείχαν.

Η δυνατότητα αυτή προβλέπονταν από το ενημερωτικό δελτίο, με τη διοίκηση να έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τις όποιες αδιάθετες ομολογίες σε ειδικούς και θεσμικούς επενδυτές. Οι πιστώτριες τράπεζες απέκτησαν περίπου 230 εκατ. ομολογίες, διαθέτοντας 70 εκατ. ευρώ, τα οποία θα, όπως προβλέπονταν, θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Οι ομολογίες διατέθηκαν στις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο και καθίστανται ρυθμιστές των όποιων μετοχικών εξελίξεων μπορούν να υπάρξουν γύρω από τη Forthnet, ανεξαρτήτως εάν ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά των επενδυτών που κάλυψαν το ΜΟΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα