Forbes: Οι 10 πλουσιότερες διασημότητες στις ΗΠΑ

Ο δημιουργός των Star Wars, George Lucas, ηγείται της λίστας με τις πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το 2018 με την περιουσία του να ανέρχεται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη κυρίως στην περιουσία που αποκόμισε όταν η εταιρεία παραγωγής του, Lucasfilm, πωλήθηκε στη Disney, έναντι 4,1 δισ., το 2012.

Ακολουθεί ο σκηνοθέτης Steven Spielberg

με 3,7 δισ. Δολάρια και η Oprah Winfrey με 2,8 δισ. Δολάρια. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε o Michael Jordan (1,7 δισ. δολ.) με τα κέρδη του να έχουν αυξηθεί κατά 400 εκατ. δολ. κυρίως από τα αθλητικά παπούτσια που φέρουν την υπογραφή του και το 90% των μετοχών που κατέχει στην ομάδα Charlotte Hornets. To μερίδιό του στην ομάδα μπάσκετ εκτιμάται σε περίπου 800 εκατ. δολ.

Η συνολική περιουσία των δέκα πλουσιότερων διασημοτήτων της Αμερικής ανέρχεται σε 18,7 δισ. δολ. και ξεπερνά το ΑΕΠ της Ισλανδίας.

Νέα στη λίστα αυτή τη χρονιά είναι η Kylie Jenner της οποίας η περιουσία των 900 εκατ. Δολαρίων την οδηγεί στο να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος. Η 21χρονη διαχειρίζεται την Kylie Cosmetics της οποίας οι πωλήσεις σε make up έχουν ξεπεράσει τα 630 εκατ. δολ. από τότε που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και είχε στόχο τους 168 εκατομμύρια followers των κοινωνικών μέσων της. Η Jenner κατέχει το 100% της εταιρείας και αυτό το στοιχείο αρκεί για να βρεθεί στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες. "Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μια απίστευτη πλατφόρμα" δήλωσε η Kylie και πρόσθεσε "έχω εύκολη πρόσβαση τόσο στους θαυμαστές μου όσο και στους πελάτες μου".

Αυτός ο οποίος κέρδισε τα περισσότερα χρήματα μεταξύ των υπολοίπων της λίστας είναι ο Jay – Z (900 εκατ. δολ.) ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση με την Jenner. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 90 εκατ. δολ. από το 2017 κυρίως χάρη στα μερίδια που κατέχει σε εταιρείες όπως η σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D'Ussé καθώς και στις συμμετοχές του στην εταιρεία ψυχαγωγίας Roc Nation στην μουσική υπηρεσία Tidal.

"Αυτό ήταν και η μεγαλύτερη κοροϊδία, το να πείθεις δηλαδή τους καλλιτέχνες πως δεν γίνεται να είναι καλλιτέχνες και να βγάζουν λεφτά" είχε δηλώσει ο Jay-Z το 2010. "Όταν είσαι στο στούντιο είσαι καλλιτέχνης, δημιουργείς μουσική και μετά αφού την ολοκληρώσεις την προωθείς στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι κάτι είναι λάθος σε αυτό. Στην πραγματικότητα ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό".

Ο Jay – Z είναι καλύτερος του ράπερ Diddy ο οποίος βρίσκεται στην όγδοη θέση με 825 εκατ. δολ. και αποτελεί και τον δεύτερο μουσικό της λίστας.

Οι πλουσιότερες διασημότητες της Αμερικής για το 2018

1. George Lucas
5,4 δισ. δολάρια

2. Steven Spielberg

3,7 δισ. δολάρια

3. Oprah Winfrey

2.8 δισ. δολάρια

4. Michael Jordan

1,7 δισ. δολάρια

5. Kylie Jenner

900 εκατ. δολάρια

6. Jay-Z

900 εκατ. δολάρια

7. David Copperfield

875 εκατ. δολάρια

8. Diddy

825 εκατ. δολάρια

9. Tiger Woods

800 εκατ. δολάρια

10. James Patterson

800 εκατ. δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα