Folli Follie: Απορρίφθηκε το αίτημα προστασίας κατά των πιστωτών

Αρση της προστασίας από τους πιστωτές της Folli Follie αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο οδηγήθηκε σε απορριπτική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη του ότι περιελήφθη ώς πιστώτρια της Folli Follie θυγατρικη της εταιρεία

(Finance Luxembourg II SA). Όπως όμως διαπίστωσε το δικαστήριο, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν προκύπτει ως πιστώτρια από τον κατάλογο των πιστωτών.

Αυτό σημαίνει πως η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της, ώστε να μπεί στη διαδικασία προστασίας από αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και τότε το δικαστήριο είχε αποφασίαει παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie.

Αντίθετα, είχε προχωρήσει στην απόρριψη του αιτήματος για προστασία τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Εκτοτε έχουν έρθει στο φως πληθώρα στοιχείων για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, μέσα σε ένα κύμα παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών. Η FF βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση ελεγκτή, ενώ με βούλευμα έχουν δεσμευθεί προσωπικοί λογαριασμοί μελών της διοίκησης.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποίηση του 35,5% της "Αττικά Πολυκαταστήματα", που ανήκει στη Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά την κινεζική Fosun, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα υπαγωγή σε προστασία από τους πιστωτές της εταιρείας, καθώς χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της.

Εντωμεταξύ, πριν από λίγες ημέρες και η θυγατρική της Folli Follie ΗΠΑ, Links of London υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).

Σύμφωνα με την FF Group οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Όλες οι εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα