Fed: Σε καλό δρόμο η οικονομία των ΗΠΑ παρά τις ανησυχίες για τους δασμούς

Ο «ισχυρός» επιχειρηματικός δανεισμός, οι αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες και η «σφιχτή» αγορά εργασίας δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε καλό δρόμο για συνεχή ανάπτυξη, ανέφερε η Fed την Τετάρτη, με τους κινδύνους ενός παγκοσμίου εμπορικού πολέμου να είναι το μεγάλο παράταιρο στοιχείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Beige Book», οι συνολικές προοπτικές των επιχειρήσεων «παρέμειναν θετικές», αλλά πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για τους δασμούς

της κυβέρνησης Τραμπ.

Σημειώνεται ότι το «Beige Book» αποτελεί μία έρευνα που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις πολιτών και επιχειρηματιών.

«Οι επαφές σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, της γεωργίας και των μεταφορών, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους πρόσφατα επιβαλλόμενους ή / και προτεινόμενους δασμούς, ανέφερε η κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της, η οποία κάλυψε την περίοδο από το Μάρτιο έως τις αρχές Απριλίου.

Κατά τ' άλλα η οικονομία φαίνεται να κινείται ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι φορολογικές περικοπές που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο ενδέχεται να έχουν αρχίσει να φιλτράρονται στις επιχειρηματικές δαπάνες και τις επενδύσεις.

Όπως αναφέρει το CNBC, το άλμα στον επιχειρηματικό δανεισμό θα μπορούσε να αποτελέσει πρoάγγελο για το είδος της επενδυτικής έκρηξης που οι αξιωματούχοι της Fed ελπίζουν να ακολουθήσει την πρόσφατη περικοπή των εταιρικών φόρων.

Τέλος, οι αυξήσεις των τιμών σε εθνικό επίπεδο χαρακτηρίστηκαν «μέτριες», με το κόστος χάλυβα να αυξάνεται "δραματικά" σε ορισμένες περιοχές, λόγω των δασμών στις εισαγωγές του μετάλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα