Fed: Πρέπει να λάβουμε δράση για να αντέξουμε την επόμενη κρίση

Οι φορείς άσκησης πολιτικής σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο πρέπει να αρχίζουν να λαμβάνουν δράσεις για να περιορίσουν την ισχύ της επόμενης ύφεσης, υποστήριξε την Τετάρτη ο αξιωματούχος της Fed, Έρικ Ρόζενγκρεν.

Το κόστος της υψηλής ανεργίας από την επόμενη ύφεση «θα το επωμιστούν δυσανάλογα όσοι μπορούν πιο δύσκολα να το αντέξουν και οι φορείς άσκησης πολιτικής μπορούν να λάβουν μια σειρά από μέτρα για να κάνουν λιγότερο πιθανές

περιόδους υψηλής ανεργίας» σημείωσε ο κ. Ρόζενγκρεν, σε ομιλία που έδωσε στο Peterson Institute for International Economics.

‘Ένα βήμα που θα μπορούσε να κάνει η Fed είναι να ζητήσει από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να τονώσουν τα κεφαλαιακά τους επίπεδα μέσω της χρήσης του αντικυκλικού κεφαλαιακού μαξιλαριού, τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτό θα έδινε στις τράπεζες περισσότερα κεφάλαια και θα τις εμπόδιζε από το να μειώσουν τον δανεισμό κατά τη διάρκεια μιας κάμψης, όταν οι δανειολήπτες τον έχουν περισσότερη ανάγκη. Οι τράπεζες έχουν συχνά το κίνητρο να μειώσουν τον δανεισμό κατά τη διάρκεια υφέσεων γιατί οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να έχουν περισσότερα κεφάλαια έτοιμα» σημείωσε ο κ. Ρόζενγκρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα