Fed: Πιο αβέβαιες πλέον οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προειδοποιεί πως οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό έχουν υποβαθμιστεί, καθώς η αύξηση των τιμών δεν καταφέρνει να πιάσει τον στόχο του 2% που έχει θέσει η τράπεζα.

Η αμερικανική οικονομία διατήρησε μεν έναν ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, πιθανότατα λίγο κάτω από το 3%, ωστόσο οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται, σύμφωνα με τη Fed.

Στην

εξαμηνιαία έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εκθέτει τους λόγους για τους οποίους έβαλε στον «πάγο» τις αυξήσεις επιτοκίων τον περασμένο μήνα.

Η Fed διαπιστώνει ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι «πιο αβέβαιες από προηγουμένως», καθώς έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

Τούτο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας στην αρχή του 2019, ιδίως από τη στιγμή που το 35ημερο «λουκέτο» σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «πιθανότατα κράτησαν χαμηλότερα την ανάπτυξη του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους».

Για το 2018, η Fed αναφέρει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αναπτύχθηκαν με ισχυρό ρυθμό το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου εξαμήνου, μολονότι φαίνεται να αποδυναμώθηκαν προς το τέλος του έτους.

Η Fed επισημαίνει ακόμα πως θα συνεχίσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της, ο οποίος έχει υποχωρήσει κοντά στα 4 τρισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα