Fed και παγκόσμια οικονομία «ανησυχούν» τη Wall Street

Πτωτική πορεία για την αμερικανική αγορά, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να εξάγουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ακάθεκτο το ράλι του γεν έναντι του δολαρίου, με το ιαπωνικό νόμισμα να παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014 και την ισοτιμία να φθάνει στα 108,10 γεν

ανά δολάριο.

Οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,136 δολ.

«Νομίζω ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και οι φόβοι που υπάρχουν για συγκεκριμένες οικονομίες είναι αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές. Ταυτόχρονα εξετάζουν εάν οι κεντρικές τράπεζες τελικά θα ξεμείνουν από... πολεμοφόδια», τονίζει στο CNBC ο Nick Raich, διευθύνων σύμβουλος της The Earnings Scout.

Πτώση άνω των 150 μονάδων ή 0,87% για τον Dow Jones στις 17.561 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,79% στις 2.050 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 1% χαμηλότερα στις 4.871 μονάδες.

Πτωτική πορεία ακολουθεί και το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 1,8% στα 37,06 δολάρια, ενώ απώλειες 2% σημειώνει το Brent στα 39,02 δολάρια.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,71% και του 10ετούς να φθάνει στο 1,72%.

Σημαντική προσοχή θα δοθεί και σε εκδήλωση – η οποία, όμως, ξεκινά μετά το κλείσιμο της Wall Street – στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις τελευταίοι επικεφαλής της Fed: Yellen, Bernanke, Greenspan και Volcker.

Στο ένα προς τέσσερα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη μεταβλητότητας CBOE Volatility Index (VIX) να διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το 15.

Keywords
Τυχαία Θέματα