Bitcoin Pizza Day: Σαν σήμερα αγοράστηκαν δύο πίτσες έναντι 10.000 Bitcoin!

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Σαν σήμερα, οχτώ χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναλλαγή που έγινε ποτέ με Bitcoin. Το αντικείμενο αγοράς; Δύο πίτσες!

Στις 22 Μαίου 2010, ο προγραμματιστής Laszlo Hanyecz από τη Φλώριντα των ΗΠΑ, αγόρασε δύο πίτσες έναντι 10 χιλιάδων Bitcoin.

Έκτοτε το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει διαγράψει τρελή πορεία, φτάνοντας μέχρι και τα 20.000 δολάρια το χειμώνα, αξία η οποία θα καθιστούσε τον ιδιοκτήτη των 10.000 Bitcoin (προτού μετατραπούν σε πίτσες) πολυεκατομμυριούχο σήμερα.

dir="ltr">The #Bitcoin pizza is worth $83,131,600 today. (-2% from yesterday) Today is Bitcoin pizza day!

— Bitcoin Pizza ? (@bitcoin_pizza) 22 Μαΐου 2018

When Moon?

Τα νούμερα γύρω από την Bitcoin Pizza Day είναι πραγματικά εντυπωσιακά: Με βάση τη σημερινή αξία του Bitcoin (γύρω στα 8.200 δολάρια) θα μπορούσε κανείς να αγοράσει 6,5 εκατ. πίτσες! Μάλιστα, αν γινόταν να στοιβαχτούν τα κουτιά τους το ένα πάνω στο άλλο, θα έφταναν σε ύψος 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Forex Time, ξεπερνώντας το ύψος του υψηλότεορυ ουρανοξύστη του Ντουμπάι, της κορυφής του βουνού Έβερεστ, ακόμη και το μέγιστο ύψος ενός επιβατικού αεροπλάνου! Το Bitcoin απέχει βέβαια ακόμη από το να φτάσει στο φεγγάρι, αλλά ποιος ξέρει;

Όσο για τον «άτυχο» τύπο που αγόρασε τις πίτσες, ερωτηθείς για το πως αισθάνεται σήμερα, δήλωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα που τα πράγματα ήρθαν έτσι. Άλλωστε ο ίδιος έχει μετατραπεί σε θρύλο, σε ότι αφορά την αυξανόμενη κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, και το απολαμβάνει.

"Εκείνη την εποχή τα Bitcoin δεν είχαν σχεδόν καμία αξία, οπότε σκέφτηκα ότι άξιζε να αγοράσω τις πίτσες", δηλώνει σε συνέντευξή του στους New York Times ο προγραμματιστής.

Όσον για την ημέρα εκείνη, έχει καθιερωθεί ως η Bitcoin Pizza Day, και κάθε χρόνο η επέτειός της υπενθυμίζει το πόσο έχει αναπτυχθεί από τότε η αγορά των κρυπτονομισμάτων, παρά το γερό "πλήγμα" που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες.

It’s #BitcoinPizzaDay so @eToro sent us some literal bitcoin pizza pic.twitter.com/SDaMNYiBJZ

Oscar Williams-Grut (@OscarWGrut) 22 Μαΐου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Οικονομία > New Money
Bitcoin Pizza Day, Σαν, 10 000 Bitcoin,Bitcoin Pizza Day, san, 10 000 Bitcoin