Eviation: Φιλοδοξεί να βάλει σε λειτουργία τα ηλεκτρικά της αεροπλάνα ως το 2021

Η start-up Eviation Aircraft Ltd κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αεροπλάνα και φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη λειτουργία τους μέχρι το 2021. Τα αεροπλάνα της μπορούν να μεταφέρουν έως εννέα άτομα και τα σχέδιά της φαίνεται πως μπαίνουν στις ράγες μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη νοτιοκορεατική Kokam που θα την προμηθεύει με μπαταρίες.

Η Eviation είναι μια νεοφυής επιχείρηση που υποστηρίζεται από venture κεφάλαια και αποτελεί μια από τις εταιρείες που επιδιώκουν να αναπτύξουν μικρά ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη που θα καταναλώνουν

λιγότερη ενέργεια και θα έχουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, με λιγότερες εκπομπές ρύπων και όχι τόσο θορυβώδη όσο άλλα παρόμοια αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι ανάλογη τεχνολογία υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών μελετούν κολοσσοί όπως η Airbus, η Boeing Co αλλά και η Uber Technologies .

Η μπαταρία για τα αεροσκάφη που η Eviation θα προμηθεύεται από τη νοτιοκορεατική Kokam θα έχει 9.400 κυψέλες κατανεμημένες σε όλο το αεροσκάφος, όπως στην οροφή, το δάπεδο και τα φτερά, ζυγίζει 3,8 τόνους ή το 60% του ανώτατου βάρους που μπορεί να μεταφέρει το αεροσκάφος.

Να σημειωθεί ότι η μπαταρία είναι βαριά και μπορεί να αποθηκεύσει πολύ λιγότερη ενέργεια ανά κιλό καυσίμου αεροσκαφών, ωστόσο η αναλογία αυτή καλυτερεύει σταδιακά χρόνο με τον χρόνο, επιτρέποντας στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα αεροσκάφη να κινούνται περισσότερο αυτόνομα σε σχέση με το παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα