Eurowings: H low cost της Lufthansa ενισχύει κατά 40% την παρουσία της στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη

«Η Ελλάδα είναι μία από τις top αγορές μας στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Αυτό δήλωσε χθές ο κ. Ivan Orec, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης δικτύου της Eurowings στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων δρομολογίων της εταιρείας στην ελληνική αγορά

όπου η αεροπορική χαμηλού κόστους του ομίλου της Lufthansa εγκαινιάζει 16 έα δρομολόγια από/ προς την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2018 με συνδέσεις από Γερμανία και Αυστρία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι φέτος ενισχύουμε σημαντικά την παρουσία μας στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις μας η Eurowings θα μεταφέρει 1,4 εκατομμύρια επιβάτες και περισσότερους από 300.000 επιπλέον τουρίστες στην Ελλάδα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μarkus Leopold, ανώτερος περιφερειακός διευθυντής της Eurowings.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας αναφέρθηκαν και στις προοπτικές της επόμενης σεζόν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μία ευκαιρία για την Ελλάδα να βελτιώσει την εποχικότητα και την τουριστική της κίνησης εκτός της θερινής περιόδου και ειδικά το τετράμηνο Ιουνίου- Σεπτεμβριόυ και «είμαστε γι' αυτό το λόγο σε συζητήσεις και επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τουριστικούς, αεροδρόμια, το Ελ. Βενιζέλος αλλά και τη Fraport με την οποία έχουμε πολύ καλή συνεργασία», όπως ανέφερε ο κ. Leopold.

Οσον αφορά πάντως το καλοκαίρι του 2018 για την Ελλάδα, συνεχίζοντας να επεκτείνει το δίκτυό της, η Eurowings, με την προσθήκη των 16 νέων δρομολογίων θα προσφέρει συνολικά 66 δρομολόγια. Η Κέρκυρα, το Ηράκλειο και η Κώς θα εξυπηρετούνται με τέσσερα νέα δρομολόγια ο κάθε προορισμός, η Ρόδος με τρία και η Ζάκυνθος με ένα νέο δρομολόγιο. Επιπλέον, η εταιρεία αυτό το καλοκαίρι αυξάνει τη συχνότητα σε έξι υφιστάμενες πτήσεις προς την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, η παρουσία της χαμηλού κόστους αεροπορικής στη χώρα μας για το σύνολο του έτους θα ενισχυθεί κατά 40%, με 150 πτήσεις την εβδομάδα σε 15 αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Συνολικά στην Ευρώπη, το 2017 η εταιρεία (η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της Germanwings ωστόσο με την επωνυμία Eurowings δηλώνει εντονότερα τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό) είχε αύξηση 30%, μεταφέροντας περισσότερους από 32 εκατομμύρια επιβάτες από 24 εκατομμύρια το 2016, ανοίγοντας 3 νέες βάσεις σε ισάριθμα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Για το 2018, η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της σε όλη την Ευρώπη, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ένα +30% έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, +8 εκατ. επιβάτες, +70.000 πτήσεις κι επιπλέον 2.000 εργαζομένους. Οπως ανέφεραν χθές οι ιθύνοντες της εταιρείας η Eurowings είναι ο πρώτος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους με BIZclass, διαθέτοντας και καθίσματα που μετατρέπονται σε πλήρως επίπεδες κλίνες, ενώ ιδιαίτερα έμφαση δίνεται και ως προς τη σύνδεση στο διαδίκτυο με στόχο να είναι διαθέσιμη σε όλο τον στόλο της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα