Eurobank: Καθαρά κέρδη 37 εκατ. στο α' τρίμηνο

Στα 37 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο α' τρίμηνο του έτους, με τα 29 εκατ. εξ αυτών να προέρχονται από τις διεθνείς δραστηριότητες της τράπεζας.

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση, ενώ υπήρξε μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, με την υποχώρηση να διαμορφώνεται στα 290 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου

έτους.

Παράλληλα, όμως, υπήρξε και μείωση των καταθέσεων κατά 372 εκατ. ευρώ, με υποχώρηση και της χρηματοδότησης μέσω του ELA. Η συνολική χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού έφθασε στα 11,6 δισ., με μείωση 0,8 δισ. ευρώ. Ο δείκτης CET 1 διαμορφώθηκε στο 17,3%.

«H συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές διαμορφώνει ένα σταθερότερο οικονομικό περιβάλλον, μειώνοντας τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που επικράτησαν κατά το α' τρίμηνο του έτους. Η ψήφιση της δέσμης επώδυνων μέτρων, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ρύθμιση του δημόσιου χρέους και την προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, διαφαίνεται ότι κλείνουν τον κύκλο της στασιμότητας και της ανησυχίας για τις προοπτικές της χώρας.

Κρίσιμο ζητούμενο για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, η επιστροφή της σε ισχυρή διατηρήσιμη αναπτυξιακή τροχιά, που θα επιταχυνθεί αν υλοποιηθούν με συνέπεια πολιτικές ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, προσέλκυσης σημαντικών διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, υλοποίησης ενός εξωστρεφούς οικονομικού αναπτυξιακού προτύπου, αξιοποίησης των σημαντικών πόρων του ΕΣΠΑ, αποκλιμάκωσης των επιτοκίων και των πριμ κινδύνου, μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης και σταδιακής πλήρους απελευθέρωσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε αναπτυξιακό περιβάλλον και με ευνοϊκές προσδοκίες και κλίμα διαθέτει τις προϋποθέσεις να στηρίξει την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά και να διαχειριστεί επιτυχώς το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Eurobank, με ισχυρή χρηματοοικονομική βάση, σχέδιο και άξιο προσωπικό, στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στο νέο περιβάλλον και να στηρίξει τις ανάγκες των πελατών της σε μια ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία.», ανέφερε ο Ν. Καραμούζης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα