Etihad Airways: Mετέφερε 18,5 εκατ. επιβάτες το 2016

Αύξηση των επιβατών της κατά 6% σε σχέση με το 2015, στα 18,5 εκατομμύρια, πέτυχε για το 2016 η Etihad Airways, έχοντας αυξήσει τις συχνότητες των δρομολογίων στους εξυπηρετούμενους προορισμούς.

Επιπροσθέτως, ο αερομεταφορέας αποτελεί πλέον μέρος της εξέλιξης του Etihad Aviation Group, μιας ευρύτερης επιχείρησης στον τομέα της αεροπλοΐας και του τουρισμού,

στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνονται η Etihad Airways Engineering, η Airline Equity Partners, η Etihad Airport Services καθώς και η Hala Group. Η διαμόρφωση του Etihad Aviation Group ανακοινώθηκε το Μάιο 2016.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η Etihad Airways πραγματοποίησε περισσότερες από 109.000 προγραμματισμένες επιβατικές και εμπορικές πτήσεις που εκτείνονται γύρω από 446 εκατ. χιλιόμετρα και 112 προορισμούς. Η χωρητικότητα, η οποία υπολογίζεται με βάση τα το δείκτη διαθέσιμων χιλιομετρικών θέσεων (ASK), αυξήθηκε κατά 9%, καθώς και η επιβατική κίνηση, η οποία υπολογίζεται από τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη (RPK), αυξήθηκε κατά 8%. Επιπροσθέτως, ο μέσος συντελεστής φορτίου διατηρήθηκε στο 79%.

Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείται από 119 αεροσκάφη, όντας ένας από τους πιο σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον στο χώρο των αερομεταφορών, με μέσο όρο χρήσης τα 6 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του έτους, η εταιρεία παρέλαβε 10 αεροσκάφη: τρία Airbus Α380, πέντε 787 Boeing και δύο εμπορευματικά αεροσκάφη Boeing 777-200. Επιπροσθέτως, 12 αεροσκάφη έχουν οριστεί για παράδοση εντός του 2017, μεταξύ των οποίων εννέα Boeing 787, δύο Airbus Α380 και ένα Α330-200. Etihad κατέχει την ισχυρότερη πιστοληπτική ικανότητα στον τομέα των αερομεταφορών («A» από την αξιολόγηση της Fitch), αποδεικνύοντας τη δύναμη του επιτυχημένου επιχειρηματικού της μοντέλου, ευρέως αναγνωρίσιμο από τη διεθνή οικονομική κοινότητα.

Η εταιρεία εγκαινίασε το 2016 νέους προορισμούς όπως το αεροδρόμιο στη Βενετία της Ιταλίας, το Ραμπιτ στο Μαρόκο και το Σαμπίχα Γκόκσεν στην Τουρκία. Το Airbus A380 ξεκίνησε να εξυπηρετεί τη Βομβάη και τη Μελβούρνη, και το Boeing 787 Dreamliner έχει ενταχθεί σε νέα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων του Περθ, της Σαγκάης, του Γιοχάνεσμπουργκ και του Ντίσελντορφ. Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε μια πέμπτη καθημερινή πτήση στο δρομολόγιο προς τη Ντόχα, μια επιπλέον καθημερινή πτήση προς το Κάιρο και το Κοτζικόντε και αύξησε τη συχνότητα προς το Νταμαμ, Μανίλα και την Τεχεράνη.

Η Etihad Airways το 2016 μετέφερε πάνω από το 76% των συνολικών επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων οι οποίες εκτελούνται από στρατηγικούς εταίρους προς την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, το συνολικό ποσό φτάνει το 86% της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου.

Μέσω των πτήσεων κοινού κωδικού και των στρατηγικών εταίρων της εταιρείας προσθέτουν 5,5 εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της Etihad Airways, που αναλογεί σε αύξηση 9% έναντι των πέντε εκατομμύριων επιβατών το 2015.

Το δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών της Etihad Airways', συμπεριλαμβανομένου της airberlin, της Air Serbia, της Air Seychelles, της Alitalia, της Jet Airways, της Virgin Australia και της Etihad Regional, την τοποθετεί στην έβδομη θέση των παγκόσμιων ομίλων στον κλάδο των αερομεταφορών. Το 2016, το συνδυαστικός στόλος των 705 αεροσκαφών μετέφερε 126.600.000 επιβάτες.

Εντός του 2016, η Etihad Cargo μετέφερε 592,700 τόνους, κίνηση η οποία παρέμεινε σταθερή από χρόνια σε χρονιά. Η Etihad Cargo επεκτείνει τις υπηρεσίες φορτίων της σε πολλές νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Κόλομπους Ρικενμπέκερ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, του Ανατολικό Μιντλανς και του Σαουθάμπτον του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Κοπεγχάγης, των Βρυξέλλών, της Αντίς Αμπέμπα και της Καζαμπλάνκα στην Αφρική, του Κολόμπο, του Μασκάτ και του Τσεντσόου στην Κίνα.

Συνεπώς οι προορισμοί των εμπορευματικών πτήσεων ανέρχονται στις 15.

Η δυναμική ανάπτυξη επιτεύχθηκε με αρωγό τα επιχειρησιακά προγράμματα του ομίλου για τα πάνω από 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένα νέα μέλη της Etihad Guest, της MilleMiglia (Alitalia), της topbonus (airberlin) και των προγραμμάτων της JetPrivilege, οι οποίες πλέον παρέχουν οφέλη για σχεδόν 20 εκατομμύρια μέλη.
Το ανθρώπινο δυναμικό της Etihad Aviation Group, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, ανέρχεται στους 26.635 εργαζομένους, προερχόμενοι από 150 εθνικότητες. Σήμερα απασχολούνται πάνω από 3.000 εργαζόμενοι των Εμιράτων – εκ των οποίων το 52% των οποίων είναι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών και των πιλότων.

Keywords
Τυχαία Θέματα