Dixons Carphone: Προειδοποίηση για τα ετήσια κέρδη «βυθίζει» τη μετοχή

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών και τηλεφώνων Dixons Carphone (DC.L) έδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη της χρήσης 2018/2019, αναφέροντας ότι αναμένει πως η αγορά ηλεκτρικών ειδών στη Βρετανία θα συρρικνωθεί και θα χρειαστεί να επενδύσει περισσότερα στο προσωπικό της και στις προσφορές προς τους πελάτες της του χρόνου.

Όπως ανακοίνωσε αναμένει πως τα προ φόρων κέρδη

θα ανέλθουν σε 300 εκατ. στερλίνες, μειωμένα κατά 21% έναντι 382 εκατ. στερλινών που προβλέπει για φέτος και πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 397 εκατ. στερλίνες.

Η εταιρεία τόνισε πως τα έσοδά της για τη χρήση μέχρι το τέλος Απριλίου, αυξήθηκαν 3% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ τα συγκρίσιμα έσοδα αυξήθηκαν 4%.

Οι διεθνείς δραστηριότητας της Dixons ήταν αυτές που οδήγησαν την αύξηση των εσόδων, με τα συγκρίσιμα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο να αυξάνονται 8% στις σκανδιναβικές χώρες και 10% στην Ελλάδα, ανέφερε η Dixons.

Το δ.σ. σκοπεύει να διατηρήσει το μέρισμα στις 11,25 πένες.

Η μετοχή βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού benchmark μετά την έκδοση της προειδοποίησης, αλλά και την ανακοίνωση ότι θα κλείσουν 92 καταστήματα. Πριν από λίγο υποχωρούσε κατά 18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα