Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις εμπορικές εξελίξεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι η Κίνα έσπασε την εμπορική συμφωνία που πήγαινε να επιτευχθεί μέσω των μακρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Πεκίνο και Ουάσινγκτον. Η κινεζική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε να απαντήσει με αντίποινα εάν η Ουάσινγκτον αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα την Παρασκευή.

Στα κινεζικά ταμπλό, Shanghai composite και Shenzhen component είχαν απώλειες άνω του 1,4%. Ο Shenzhen composite υποχώρησε κατά 1,03% ενώ στο Χονγκ Κονγκ

ο δείκτης Hang Seng είχε απώλειες άνω του 2,2%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες σχεδόν 1% στις 21.402,13 μονάδες ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 1,21%.

Η μετοχή της Honda Motor έχασε πάνω από 4% παρά τις προβλέψεις της για αύξηση 6% στα λειτουργικά κέρδη για την τρέχουσα χρήση.

Ο νοτιοκορεατικός Kospi έχασε 3,04% ενώ η δεικτοβαρής SK Hynix έκανε βουτιά άνω του 4%.

Στην Αυστραλία ο ΑSX 200 κινήθηκε αντίθετα σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,42%, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι σημείωσα άνοδο.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. στο 25% από 10% την Παρασκευή. «Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλουμε; Αυτό είναι επειδή παραβίασαν την συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε συγκέντρωση των οπαδών του στη Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης. «Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, άρα θα πληρώσουν» προειδοποίησε.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επισήμανε από την πλευρά του ότι το Πεκίνο θα αναγκαστεί να απαντήσει εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην αύξηση των δασμών την Παρασκευή

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας συναντώνται ξανά σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους σε κλίμα μεγάλης ένταση. Αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων, σήμερα και αύριο, παρουσιαζόταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες ως ο τελευταίος πριν από τη σύνοδο του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ στην οποία υποτίθεται πως θα επικύρωναν μια ιστορική διμερή συμφωνία με το εμπόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα