Deutsche Bank: Πρόστιμο $41 εκατ. από τη Fed για υπόθεση «ξεπλύματος»

Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 41 εκατ. δολαρίων που της επέβαλε η Fed μετά από κατηγορίες ότι ακολούθησε μη ασφαλείς πρακτικές και συγκεκριμένα ότι ο τομέας δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να υιοθετήσει επαρκή μέτρα προστασίας έναντι του ξεπλύματος χρήματος.

Οι δραστηριότητες της γερμανικής τράπεζας

στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους οι τράπεζες υποχρεούνται να βοηθούν τις ομοσπονδιακές αρχές να αποτρέπουν παράνομες μεταβιβάσεις χρημάτων, αναφέρει η Fed σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να βελτιώσει τους ελέγχους και να ενισχύσει την εποπτεία στα ανώτερα στελέχη της διοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «δεσμευόμαστε να εκπληρώσουμε κάθε μέτρο αποκατάστασης που αναφέρεται στην απόφαση της Fed ώστε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες της».

Οι ανεπαρκείς έλεγχοι της Deutsche Bank έχουν οδηγήσει σε πιθανές ύποπτες μεταβιβάσεις ύψους πολλών δισ. δολαρίων μεταξύ 2011-2015. Οι συναλλαγές αφορούσαν θυγατρικές στην Ευρώπη που δεν παρείχαν «ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες», σύμφωνα με τη Fed.

Keywords
Τυχαία Θέματα