Deutsche Bank: Οι πλούσιοι επενδυτές... φοβούνται

Οι πλούσιοι επενδυτές εκφράζουν έντονες ανησυχίες και αποχωρούν από τις μετοχές, κυρίως εξαιτίας της αναρρίχησης του Ντ. Τραμπ στην εξουσία αλλά και του Brexit όπως υποστηρίζει ο Christian Nolting, επικεφαλής επενδύσεων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου (wealth management) της Deutsche Bank.

«Οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχει ζήτηση για ομόλογα αλλά μοιάζουν απρόθυμοι να «μεταφερθούν» σε περισσότερο επικίνδυνες επενδύσεις όπως οι μετοχές», τόνισε το στέλεχος της DB σε συνέντευξή του και προσέθεσε

«υπάρχει πολύ ρίσκο αλλά και μεγάλη αβεβαιότητα».

Οι αγορές προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ ορισμένων αναπάντεχων γεγονότων, όπως το Brexit αλλά και η εκλογή του Ντ. Τραμπ. Την ίδια ώρα λαϊκιστικά κόμματα ενισχύουν τη θέση τους σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία (χώρες στις οποίες φέτος θα πραγματοποιηθούν εκλογές) και επαναφέρουν στο προσκήνιο τον φόβο διάλυσης της Ε.Ε.

Η επενδυτική μονάδα της Deutsche Bank (Deutsche Bank Asset Management) έχει προχωρήσει σε μείωση της έκθεσής της στην Ευρώπη και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι επικείμενες εκλογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Notling το πιο αγαπημένο επενδυτικό στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι τα νομίσματα, ενώ οι επενδυτές φροντίζουν να διακρατούν μετρητά ή να τοποθετούνται σε ομόλογα. «Δεν αναμένουμε κάποια... τεκτονική αλλαγή στη συμπεριφορά των επενδυτών και αποχώρησή τους από τις ομολογιακές αγορές και είσοδό τους στις αντίστοιχες αγορές διαπραγμάτευσης μετοχών, καθώς οι δεύτερες φαίνεται να έχουν ρίσκο».

Όσο για τις αγαπημένες επιλογές της Deutsche Bank Welath Management σε αυτές περιλαμβάνονται ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε δολάριο, κυρίως από χώρες της Ασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα