Χωρίς... φρένο η Wall Street – Σε νέα ιστορικά υψηλά

Το ένα μετά το άλλο ιστορικό ρεκόρ κατακτούν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «γιορτάζουν» θετικά μακροοικονομικά δεδομένα αλλά και να εμφανίζονται σίγουροι ότι η οικονομική πολιτική που θα ασκήσει ο Ντ. Τραμπ θα αποδειχθεί εξαιρετικά υποστηρικτική και για τις μετοχικές αξίες.

Κέρδη 0,43% για τον Dow Jones στις 20.592 μονάδες, με τη μετοχή της Procter & Gamble να εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο 0,24% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.343 μονάδες, ενώ 0,25% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.797 μονάδες.

«Η

αγορά εδώ και πολύ καιρό... πεινούσε για ένα story υποστηρικτικό της ανάπτυξης. Κάθε φορά που κάποιο στοιχείο στηρίζει αυτό το όνειρο, η αγορά θα κινείται όλο και υψηλότερα», εκτιμά ο Jim Davis, στέλεχος της U.S. Bank.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που φαίνεται να προσφέρουν... χαρά στους επενδυτές είναι η αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,6% τον Ιανουάριο (με τις εκτιμήσεις να έχουν κάνει λόγο για ενίσχυση 0,3%) αλλά και η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων 0,4% κατά τον ίδιο μήνα.

Ισχυρή άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά τη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,5%, ενώ η αντίστοιχη του 2ετούς διαμορφώθηκε στο 1,255%.

Keywords
Τυχαία Θέματα