Deutsche Bank και τεχνολογίες ρίχνουν τις ευρωαγορές σε χαμηλό δύο ετών

Ισχυρές απώλειες και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Wall Street να πυροδοτεί το τεχνολογικό sell-off και το σκάνδαλο της Deutsche Bank να ρίχνει τον DAX σε χαμηλό δύο ετών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1,1% στις 351,06 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου 2016.

Ο τεχνολογικός κλάδος πρωταγωνίστησε αρνητικά μετά τη βουτιά στη μετοχή

της Apple, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2017.

Από τις αρχές του 2018 ο κλάδος καταγράφει απώλειες της τάξης του 8%.

Στο ταμπλό, οι προμηθευτές της Apple δέχτηκαν πιέσεις, με την STMicroelectronics να καταγράφει απώλειες 1,8% και την Infineon να σημειώνει πτώση 1%.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,58% στις 11.066,41 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,79% κι έκλεισε στις 6.945,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,21% στις 4.924,89 μονάδες.

Σε ιστορικά χαμηλά κινήθηκαν οι μετοχές της Deutsche Bank, μετά τις διαρροές ότι μάλλον εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Danske Bank.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα ενήργησε ως αντιπρόσωπος της Danske Bank στην Εσθονία, οδηγώντας τη μετοχή να καταγράψει πτώση 2,50% στα 8,15 ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα ήταν «ανταποκριτής» του εσθονικού υποκαταστήματος της Danske Bank, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών ερευνών.

Η δανέζικη τράπεζα παραδέχθηκε ότι το υποκατάστημα μετέφερε περίπου 250 δισ. δολ. στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες στη Ρωσία.

Υπό πίεση παρέμεινε και η μετοχή της Renault μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μετοχή υποχώρησε σήμερα κατά 1,2%, ενώ χθες έκλεισε με απώλειες 8,4%.

Την ίδια ώρα, υπό πίεση παρέμειναν και οι ιταλικές αγορές μετοχών και ομολόγων, με τη Ρώμη να παραμένει σταθερή στη θέση της για μη αλλαγή του προϋπολογισμού του 2019, με την κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν να δείχνει χωρίς τέλος και με ελάχιστες πιθανότητες συμβιβασμού.

Η Κομισιόν αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση διαμηνύει σε υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό.

Στις 18.471,38 μονάδες έκλεισε ο FTSE MIB, καταγράφοντας πτώση 1,87%.

Keywords
Τυχαία Θέματα